maandag 25 maart 2013

van de keurslager

 
er wordt gevraagd juist naar delen van het rund die níet meer standaard in de toonbank liggen, zoals het harinkje, de jodenhaas of het ezeltje. Dat zijn de liefhebbers die snuffelen in kookboeken of die dit vlees kennen van ouders of grootouders. Immers, lang niet iedereen kent deze (letterlijk) ouderwetse stukken vlees nog. Laat staan hoe ze aan hun naam komen. Het genoemde ‘ezeltje’ bijvoorbeeld. Dat heeft qua herkomst, smaak of textuur niets met de hardwerkende flapoor te maken, maar alles met zijn spreekwoordelijke domheid. Dit stuk vlees van de lies van een rund is namelijk zó gemakkelijk te bereiden, dat ‘zelfs een ezel’ het kan maken. Het enige wat nog wel om wat precisie vraagt, is het snijden. Als je het ezeltje namelijk niet goed haaks op de draad snijdt, wil het nog wel eens heel taai aanvoelen. Maar goed, daarover hoeft u zich uiteraard geen zorgen te maken. Dat afsnijden doet de slager graag voor u. En uiteraard doet hij dat ouderwets goed.
Keurslagers kennen hun verantwoordelijkheid. Daarom hebben wij Keurklasse als nieuw eigen merk ontwikkeld. De producten die onder Keurklasse vallen zijn kwaliteitsproducten die voorlopen op het gebied van duurzaamheid en dus met extra zorg voor mens, dier, natuur en/of milieu zijn geproduceerd.
Wij werken samen met organisaties als Solidaridad, Stichting Natuur en Milieu, Stichting Doen, MVO Nederland en de Dierenbescherming. Informeer ook bij uw Keurslager op welke manier hij verantwoord onderneemt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten