maandag 25 maart 2013

op die dag was ik nog in Parijs: een goed idee!

'Zondag mogelijk de koudste 24 maart ooit'

Bewerkt door: redactie − 24/03/13, 10:35  − bron: ANP

In Maastricht tot tien centimer sneeuw gevallen

© ANP.
Zondag zou het wel eens de koudste 24 maart ooit kunnen worden. Dat meldt weeronline.nl. Het huidige kouderecord voor 24 maart stamt uit 1916. Toen was het 2,9 graden boven nul. Voor zondagmiddag wordt verwacht dat het kwik niet boven de 2 graden Celsius uitstijgt. Door de oostenwind ligt de gevoelstemperatuur overigens nog een stuk lager: tussen de -10 en de -16 graden.
Normaal is het rond deze tijd van het jaar zo'n 8 graden. Door de oostenwind ligt de gevoelstemperatuur nu overigens nog een stuk lager: tussen de -10 en de -16 graden. Volgens weeronline.nl is zondag in Zeeland plaatselijk tot 7 centimeter sneeuw gevallen. In Maastricht is tot 10 centimeter sneeuw gemeten.

In 1952 was het voor het laatst eind maart zo koud. Op 29 maart was het toen slechts 0,1 graden boven nul.

Sneeuw
De gladheid door de sneeuw op de snelwegen in het zuiden en zuidwesten van het land is weer voorbij. Op plaatselijke wegen kan het wel nog glad zijn door sneeuwresten. Dat meldt Rijkswaterstaat.

De gladheid heeft volgens de ANWB niet tot ongelukken geleid. Busmaatschappij Veolia meldt via Twitter dat een aantal buslijnen zondag niet of slechts gedeeltelijk rijdt vanwege de weersomstandigheden.

Ook in Vlaanderen is het glad op de weg, door hevige sneeuwval in de nacht van zaterdag op zondag. Belgische verkeersdiensten en politie riepen automobilisten zondagochtend op niet de weg op te gaan als het niet nodig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten