woensdag 6 maart 2013

Kersseboom, Steenhuizen of toch Jinek: wie wordt de nieuwe NOS-anchor?

Door: Redactie − 06/03/13, 10:17
© anp. Sacha de Boer
Nu het stof is neergedaald rond het onverwachte vertrek van Sacha de Boer als anchor van het achtuurjournaal van de NOS, is de vraag: wie volgt haar op? De Volkskrant zet de opties op een rij; u mag kiezen. (zie de poll onderaan het artikel)
  • © ANP.
    Astrid Kersseboom
Astrid Kersseboom
Astrid Kersseboom werkt sinds 1998 voor de NOS. Ze begon met het voorlezen van nieuwsberichten op de radio. Kersseboom presenteerde sindsdien de NOS Sportjournaals en maakte in 2004 de overstap naar het NOS Journaal. Sinds de start van Nieuwsuur in 2010 is ze daar ook te zien als presentator van het nieuwsgedeelte. De achtuurjournaals op de zaterdagen neemt ze al voor haar rekening, misschien binnenkort ook de rest van de week?
  • © ANP.
    Annechien Steenhuizen
Annechien Steenhuizen
Was ooit een Jakhals bij De Wereld Draait Door en werd in maart 2009 presentator bij NOS Op 3. Niet veel later presenteerde ze voor het eerst het NOS Journaal van 22.00 uur. Sinds 1 november 2011 neemt Steenhuizen vooral de daguitzendingen van het NOS Journaal voor haar rekening. Steenhuizens voordeel én nadeel is dat ze nog jong is: ze heeft een frisse uitstraling, maar ontbeert misschien nog net de ervaring die nodig is voor het achtuurjournaal.
  • © ANP.
    Mariëlle Tweebeeke
Mariëlle Tweebeeke
Begon net als Sacha de Boer bij AT5 en maakte net als De Boer de overstap naar RTL Nieuws. Is sinds 2010 de presentator van Nieuwsuur. Kreeg vorig jaar de Sonja Barend Award, de vakprijs voor het beste televisie-interview. Heeft de ervaring, de status en de uitstraling om de ideale presentator van het achtuurjournaal te zijn, maar het zal moeilijk zijn haar weg te lokken bij Nieuwsuur. Aan de andere kant: misschien weer eens tijd voor een nieuwe uitdaging.
  • © ANP.
    Rik van de Westelaken
Rik van de Westelaken
Komt ook uit de Amsterdamse jeugdopleiding van AT5. Werkt sinds 1999 voor de NOS, eerst als redacteur, daarna als verslaggever en presentator van het NOS Journaal. Sinds 2008 ook te horen als presentator van het Radio 1 Journaal. Van de Westelaken is al bekend met de troon die Sacha de Boer achterlaat; hij is vaste invaller bij het achtuurjournaal. Staat alleen wel 1-0 achter omdat de NOS waarschijnlijk liever een vrouw kiest.
  • © ANP.
    Herman van der Zandt
Herman van der Zandt
Staat net als collega Rik van de Westelaken al voor de wedstrijd op achterstand omdat hij geen vrouw is. Maar waarom zou de NOS maar één vervanger voor Sacha de Boer kiezen en niet twee? Als het dan toch ook een man mag worden, kunnen bazen Jan de Jong en Marcel Gelauff niet om Van der Zandt heen. De geboren Bredanaar combineert kunde en professionaliteit met een haast Britse onderkoelde humor. Tijd voor #Hermandeschermman.
  • © ANP.
    Eva Jinek
Eva Jinek
Was eens de kroonprinses van de NOS, maar besloot in 2010 af te zien van het presenteren van Nieuwsuur omdat haar toenmalige relatie met Bram Moszkowicz in de weg zat. Een jaar later maakte ze de overstap naar de omroep WNL, waar ze de ontbijtshow Vandaag de dag en haar eigen talkshow Eva Jinek op Zondag presenteert. Jinek is een talentvolle journalist en presentator. En komt juist om die reden beter tot haar recht bij het achtuurjournaal?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten