woensdag 22 november 2023

Smerige sponsorships van Rabobank

 We hebben Rabobank een ultimatum gesteld: stop met het financieren van de industriële landbouw en vergoed de schade die is aangericht. Anders volgen er op 11 oktober vreedzame acties door het hele land.

Het ultimatum werd in het holst van de nacht aan Rabobank gepresenteerd, door de letters 'Rabo verwoest natuur & boer' op het dak van het hoofdkantoor neer te leggen. Samen met Extinction Rebellion laten we zien dat het menens is. We willen geen regenwoud en natuur meer verliezen. En we eisen dat de bank zelf opdraait voor de schade, niet de maatschappij. Wil jij dit ook? Kom naar de actie op 11 oktober of verstuur de rekening om druk te zetten.
Woensdag Online Meetup: hoor alles over de acties

Smerige sponsorships van Rabobank

Placeholder
© Greenpeace
 
Rabobank ‘verwoest natuur & boer’. Dat is de waarheid die de bank met sponsorships in sport en cultuur een tijd lang heeft weten te verhullen. Rabobank heeft miljarden gestoken in megastallen, kunstmest, landbouwgif en de soja-industrie. Met als gevolg: wereldwijde natuurverwoesting, dierenleed en mensenrechtenschendingen. En bij ons in Nederland: veel te veel stikstof en torenhoge schulden voor boeren. 
Lees meer over Rabobanks' sponsorships

Sigrid Deters
Met vriendelijke groet,

Sigrid Deters 
Campagneleider Bossen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten