woensdag 22 november 2023

 

Je bent welkom en nodig!


Je hebt nu de kans om de politieke koers in Nederland te beïnvloeden. Door deel te nemen aan de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid stel je de nieuwe leiders de vragen die de komende kabinetsperiode écht aangepakt moeten worden.  

Waarom maken oliebedrijven miljarden winst, terwijl kwetsbare landen overstromen en uitdrogen door fossiele brandstoffen? Waarom vliegen er meer privéjets dan ooit, terwijl mensen honger lijden door extreme droogte? En waarom kan een bedrijf kankerverwekkende stoffen uitstoten, jaar na jaar na jaar? 

Klimaatrechtvaardigheid
We marsen op 12 november voor een rechtvaardig klimaatbeleid, waarin vervuilers opdraaien voor hun eigen schade en mensen beschermd zijn tegen klimaatrampen. Een beleid waarin onze collectieve lucht, grond en oceaan niet te koop zijn. 

✏️ We sturen ook een brief naar lijsttrekkers over een rechtvaardig klimaatbeleid. Je hebt nog een paar dagen om hem te mede-ondertekenen of om anderen te vragen dit te doen! 

Ga je mee?
Je kunt de mars op eigen houtje doen, met bekenden, of je gaat met ons mee! Samen met omwonenden van vervuilers, mensen met een Caribisch-Nederlandse achtergrond, klimaatactivisten en nog heel veel andere bezorgde burgers maken we er een vrolijk, strijdvaardig en divers blok van. Je bent van harte uitgenodigd om mee te gaan! We verzamelen om 12:00 uur op de Dam in Amsterdam. Je herkent ons onder andere aan de Greenpeace-banners. 
Dit is ons verzamelpunt

Praktische informatie

De route van de klimaatmars
© Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid
  • De mars op 12 november begint om 13.00 uur op de Dam in Amsterdam. We verzamelen vanaf 12.00 uur.
  • De route eindigt op het Museumplein.
  • Daar begint om 15.00 uur een podiumprogramma met onder andere Shishani, Chef’Special en Jeangu Macrooy en sprekers zoals Bénédicte Ficq
  • Om 16.45 uur is het programma afgelopen
Nodig bekenden uit voor de mars via WhatsApp

Voorbereiding voor de klimaatmars

Een persoon tijdens de vorige klimaatmars die met borden aandacht vraagt voor  biologische landbouw en een oproep tot het geven van hoop aan de jeugd.
© Bart Hoogveld / Greenpeace
De mars voor klimaat en rechtvaardigheid hoef je eigenlijk niet voor te bereiden. Je hoeft op 12 november alleen de trein naar Amsterdam te pakken, een paar honderd meter af te leggen en je ziet meteen de geweldige groep mensen waarmee je gezamenlijk je stem laat horen! De rest wijst zich vanzelf, geloof ons.

Houd je toch meer van een gedegen voorbereiding? Ik herken dat wel. Hier dus nog 5 tips voor een aangename Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid.

Ik hoop je te zien op 12 november!
Zo bereid je je goed voor

Als donateur draag jij bij aan een rechtvaardigheid klimaatbeleid. Om te bedanken willen we graag een evenement organiseren voor mensen zoals jij. Zou je dat leuk vinden? En wat vind je interessant? Laat het ons weten in deze enquête.

 Extra portie redenen om mee te doen

🌊 Antarctica gaat de komende jaren versneld smelten, schrijven wetenschappers in Nature. De hoofdonderzoeker vertelt de Volkskrant wat dat betekent voor de zeespiegel, die deze eeuw wel met een meter kan stijgen.

🐝 Het KNMI heeft 4 klimaatscenario’s voor Nederland gemaakt. De gevolgen zijn groot, in alle scenario’s stijgen de temperaturen en de zeespiegel. 

🛢Shell maakte meer dan 5,8 miljard euro winst in het afgelopen kwartaal, tijdens een zomer van overstromingen, bosbranden en andere klimaatellende. 

📋 Het RIVM stelt in een nieuw rapport vast dat door toedoen van Tata Steel mensen in de omgeving meer kans hebben op kanker en 2,5 maand korter leven.

🚆 Hoe jij wordt ontmoedigd om de trein te nemen, blijkt uit een paar opeenvolgende onderzoeken van Greenpeace. Vliegtuigen en de auto krijgen een voorkeursbeleid van Europese overheden.

🎥 Op dinsdag 7 november is het Klimaat & Energie Verkiezingsdebat waarin politici met elkaar in gesprek gaan over een duurzame toekomst. Je kunt de livestream hier volgen.

Willem Wiskerke
Met vriendelijke groet,

Willem Wiskerke
Campaigner Klimaat & Energie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten