woensdag 22 november 2023

 

Politici beantwoorden vragen van Greenpeace-supporters


Beste Brigitte, 

Wat bepaalt jouw keuze bij de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november? We vroegen op social media wat jullie nog willen weten van politici. De meeste vragen gingen over de grootste vervuilers, fossiele subsidies en klimaatrechtvaardigheid.

Ik ging naar Den Haag om deze vragen aan politici voor te leggen. Hopelijk bieden de antwoorden verheldering voor jouw belangrijke stem.
Check de korte interviews per thema

Onze campaigner Diederick mailde de lijsttrekkers met bijna 20.000 handtekeningen

Lijsttrekkers gemaild!

Ik mailde alle lijsttrekkers om in de tv-debatten aandacht te vragen voor rechtvaardig klimaatbeleid. Deze brief werd door bijna 20.000 mensen ondertekend. Echt een sterk signaal! Dank je wel als je hebt meegedaan met deze actie.
Lees de brief

Kies een kieswijzer

Weet je nog niet 100% zeker waar je op wilt stemmen? Voor elk thema zijn er verschillende kieswijzers, zoals deze:

Grootste klimaatmars ooit

???
© Gosse Bouma / Greenpeace
Het is een dag die me zal bijblijven: de grootste klimaatmars ooit in Nederland. Enorm hoopvol om met de Klimaatcrisis Coalitie 85.000 mensen de straat op te krijgen voor het klimaat en rechtvaardigheid. Terwijl de kop van de mars het Museumplein in Amsterdam al bereikte, vertrokken er nog steeds nieuwe mensen vanaf de Dam. 

Komt er een kabinet met leiders die gaan voor een eerlijk klimaat- en natuurbeleid?

Succes met stemmen op woensdag 22 november! 
Een terugblik op de mars

Extra portie groen

🛫 De krimp van Schiphol die minister Harbers nu stopzet is stuitend, maar gaat alleen over volgend jaar. De nieuwe regering zal hard aan de slag moeten om burgers boven de luchtvaartindustrie te plaatsen en de krimp van Schiphol vanaf 2025 wel door te zetten. Vind jij dat ook? Teken de petitie!

💚 Welke partijen zorgen voor een rechtvaardig klimaatbeleid, zodat duurzaamheid niet alleen voor de rijken is? Klimaatjournalist Jelmer Mommers neemt de politieke partijen onder de loep.
 
🌱 Dit willen 18 politieke partijen écht met het klimaat, een uitgebreid overzicht door de NOS.

📝 We steunen de verkiezingscampagne ‘Kies voor een ander klimaat’. Omdat wij vinden dat het anders moet: menselijk, duurzamer en rechtvaardiger.
 
🌳 Iedere maand zetten we een actie van Greenpeace in het zonnetje. De ene maand is dat een mars op de Dam, de andere maand een klimaatkamp voor Inheemse jongeren midden in de oerwouden van Congo. 
 
🎥 In Oekraïne helpen we met duurzame wederopbouw, zodat de bevolking energieonafhankelijker is als Rusland deze winter opnieuw hun energievoorziening onder vuur neemt. 

Diederick van den Ende
Met vriendelijke groet,

Diederick van den Ende
Klimaat & Energie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten