woensdag 22 november 2023

De schadeclaim voor Rabobank loopt op

 



Natuurverwoesting gesponsord door de Rabobank
© Fábio Nascimento / Greenpeace
Beste Brigitte,

Al maandenlang werk ik met onderzoeksbureaus aan een grondige duik in de bedrijfsvoering van Rabobank. Stukje bij beetje zien we haar ware gezicht. De bank maakt graag goede sier met mooie sponsorships in kunst en cultuur, maar verdient ondertussen al jaren ook grof geld aan natuurverwoesting. Waar ik je nu over mail, is het laatste onderzoek van Profundo.
 
❓ De onderzoeksvraag: voor hoeveel euro schade aan natuur, klimaat en gezondheid in Brazilië kun je Rabobank verantwoordelijk houden?
😵 Het schokkende antwoord: minimaal 9,5 miljard euro. 
Lees hier meer over het rapport.

Wat is die schade dan precies?

Rabobank is door haar jarenlange financiering van de vlees- en soja-industrie verantwoordelijk voor veel menselijk en dierlijk leed. Regenwouden veranderen in een hoopje as. Inheemse volken worden van hun land verdreven. Wilde dieren raken op drift, soorten dreigen voorgoed uit te sterven. 

We moeten nú ingrijpen. De Amazone staat al op een beslissend kantelpunt. Als we nog 8% extra van het grootste regenwoud ter wereld verliezen, verandert de ‘airco van onze aarde’ in een dorre savanne. Terwijl we de Amazone hard nodig hebben om de opwarming van de aarde tegen te gaan.
Stop de smerige sponsorships van Rabobank

Kom in actie om Rabobank te stoppen

Verwoesting in de Amazone gesponsord door de Rabobank
© Christian Braga / Greenpeace
 
'Stop verwoesten, start vergoeden'. Met die slogan komen wij samen met Extinction Rebellion op woensdag 11 oktober in actie tegen Rabobank. Massaal in actie komen is onze beste kans om Rabobank te stoppen en een schadevergoeding te eisen. Zie ik je daar?
Stap 1: de online informatiesessie op 19 september

Sigrid Deters
Met vriendelijke groet,

Sigrid Deters 
Campagneleider Bossen
Doneer nu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten