woensdag 9 oktober 2013

'Spotify is laatste wanhopige scheet van een stervend lichaam'

07/10/13, 19:29  − bron: Redactie

Spotify viert vijfde verjaardag

© getty. Thom Yorke
Spotify bestaat vandaag vijf jaar. Van radiohead-frontman Thom Yorke hoeft de streaming-muziekdienst echter geen felicitaties te verwachten.
In een interview met de Mexicaanse website Sopitas noemt hij het Zweedse bedrijf 'een laatste wanhopige scheet van een stervend lichaam'.
De strijd van Yorke tegen Spotify duurt al enige tijd voort. Hij vindt het oneerlijk dat beginnende artiesten en kleine platenlabels maar weinig verdienen aan Spotify. Enkele maanden geleden haalde hij samen met producer Nigel Godrich daarom drie albums van het platform. 'Laat dit duidelijk zijn: nieuwe artiesten die je op Spotify vindt, verdienen er niet aan. En binnenkort komen de aandeelhouders om in het geld. Simpel', zei hij destijds.

Nu heeft hij zijn aanval hernieuwd: 'Als muzikanten moeten we opstaan tegen Spotify. Wat er vandaag met de mainstreammuziek gebeurt, is de laatste stuiptrekking van de oude industrie. Wanneer die sterft, zal er iets nieuws ontstaan', zegt hij tegen Sopitas.

Ondertussen viert Spotify zijn vijfjarig jubileum met een playlist van de 12 grootste hits op het muziekplatform tot nu toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten