woensdag 16 oktober 2013

América Móvil ziet af van bod op KPN


16/10/13  − bron: ANP
© reuters. De Raad van Bestuur van KPN tijdens een aandeelhoudersvergadering op 2 oktober.
urgent América Móvil zet zijn voorgenomen bod op KPN niet door. Dat meldde het Mexicaanse telecomconcern woensdag.
  • © epa.
    America Movil ziet af van het bod op KPN
Het bedrijf wijst in een melding aan de Mexicaanse beursautoriteiten op de beschermingswal die de Stichting Preferente Aandelen B KPN heeft opgeworpen en op de gesprekken die met het Nederlandse bedrijf zijn gevoerd. Daaruit is volgens América Móvil gebleken dat het onmogelijk zal zijn om meer dan 50 procent van de stemmen bij KPN in handen te krijgen. Daardoor heeft het volgens het bedrijf geen zin om het bod door te zetten.

Onmogelijk een meerderheid op te bouwen
América Móvil gaf begin augustus aan KPN voor 2,40 euro per aandeel over te willen nemen. Eind augustus besloot de Stichting KPN de mogelijkheid te gebruiken om via de opkoop van preferente aandelen 50 procent min één aandeel van het stemrecht in KPN te verkrijgen. Daarmee werd het voor andere partijen onmogelijk om een meerderheid op te bouwen.

Volgens América Móvil is er de afgelopen maanden meerdere keren met het bestuur van KPN gesproken over het toekomstige bestuur van het telecombedrijf en de gevolgen van de overname voor bijvoorbeeld de werkgelegenheid en de nationale veiligheid in Nederland. Daarop zou echter geen reactie zijn gekomen, omdat KPN verdere gesprekken afhankelijk wilde maken van een hogere prijs.

KPN liet woensdagavond weten het bericht van de Mexicanen 'ter kennisgeving' aan te nemen. 'We bestuderen het', was alles wat een woordvoerder erover wilde zeggen.

América Móvil liet weten dat de overname nu in principe van de baan is. Alle opties ten aanzien van het huidige belang van het bedrijf in KPN liggen volgens een woordvoerder nu open.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten