maandag 23 augustus 2021

 Steun Afghaanse vluchtelingen
Is deze e-mail slecht leesbaar? Bekijk dit bericht online

Beste Brigitte,
Met afschuw en bezorgdheid volgen wij de afgrijselijke gebeurtenissen in Afghanistan. Sinds het nieuws dat de Amerikaanse troepen zich terugtrekken uit het land, waarschuwt VluchtelingenWerk voor de opmars van de Taliban en de levensgevaarlijke consequenties voor de Afghanen die de afgelopen jaren voor Nederland werkten. Voor hen toont de Taliban geen genade. Onze grootste angst is nu werkelijkheid geworden: de Taliban hebben het land in handen gekregen.
Onze oproep aan het kabinet
Wij doen een klemmend beroep op het Nederlandse kabinet om álle in Afghanistan verblijvende medewerkers - en hun gezinnen - die voor de militaire- en politiemissie hebben gewerkt te evacueren.
Al maanden maken wij ons enorme zorgen
Wat doet VluchtelingenWerk?
Al jaren voeren wij actie voor een beter beschermingsbeleid voor Afghanen. Ook staan we, samen met andere mensenrechtenorganisaties, al jaren op de barricade voor een ruimhartiger asielbeleid voor Afghanen.
Bekijk de tijdlijn met acties
Steun Afghaanse vluchtelingen
Met jouw bijdrage kunnen wij de Nederlandse en Europese politiek intensief en blijvend aansporen tot een humaner vluchtelingenbeleid. Jouw steun is daarbij onmisbaar.
Ja, ik help mee!​​​​​​​
 
Parwana: 'De Taliban zagen ons als verraders'
Nadat haar vader een dreigbrief van de Taliban ontving, vluchtte Parwana samen met hem halsoverkop uit Afghanistan. De Taliban had haar ooms al vermoord, er was geen tijd te verliezen. Snel pakte ze nog een knuffel, tijd om afscheid te nemen van haar moeder was er niet meer. 'We gaan straks wel weer terug naar mama', dacht ik. Parwana was acht jaar oud en zou haar moeder jarenlang niet zien.
Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten