dinsdag 3 augustus 2021

Als jij misleiding tegenkomt, meld het ons


Als jij misleiding tegenkomt, meld het ons


Wordt dit bericht niet goed weergegeven? Klik dan hier
Logo Foodwatch

 


Beste foodwatcher,

Weet jij wat je eet? Vast wel, maar weet dat de voorkant van een verpakking vaak mooier is dan blijkt uit de 'kleine lettertjes' op de achterkant...

Als voedselwaakhond stellen we misleidende marketing aan de kaak. Dat is een lange en tomeloze strijd, maar soms kan het ook met een knipoog. Zeker als producenten zelf niet echt opletten, zoals Jumbo laatst:

 



Hoe zat het ook alweer met vegetarisch... Kip is niet echt vlees, toch?! Toch wel, Jumbo!

 



MELDPUNT MISLEIDING

Zie jij voedselproducten of reclames voor eten en drinken waarbij je vermoedt dat de fabrikant je probeert te misleiden? Laat ons dit dan weten! Dankzij oplettende consumenten en eigen onderzoek heeft foodwatch al heel wat malafide marketingtrucs onthuld en Gouden Windeieren uitgereikt. De grootste misleiders maken ook dit jaar kans op nominatie voor het Gouden Windei: de verkiezing van het meest misleidende product van het jaar.

DOE EEN MELDING ››

 



Laat je niet verleiden door 'zonder suiker' en 'fruit' bij deze drank van Wicky... Klinkt gezond, is het niet!

 



Een boom vol zwarte bessen en 'zwarte bes' als productnaam. Bes(t) vreemd, de anderhalve appel en dat ene druifje op de voorkant vormen samen wél 4/5e van de inhoud...

 



Zo vaak komen we nog voedingsmiddelen tegen die naar een ingrediënt zijn vernoemd waarvan er maar heel weinig in zit. Wees gewaarschuwd voor dit soort lok-ingrediënten! 

 

Voedselfabrikanten en supermarkten proberen ons over te halen tot het aanschaffen van hun producten door ze verleidelijker te maken dan ze in werkelijkheid zijn. Deze verleiding is vaak niets anders dan misleiding! Wij blijven dit soort trucs ontmaskeren en bestrijden.


Met vriendelijke groet,

Frank Lindner, Campaigner




Als jij misleiding tegenkomt, meld het ons


Wordt dit bericht niet goed weergegeven? Klik dan hier
Logo Foodwatch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten