dinsdag 17 augustus 2021

greenpeace /Hé. Rutte, laat de natuur niet stikken!

 

© Tony Pret / Greenpeace

De natuurcrisis is in volle gang, en wat doen onze politici? Veel te weinig! Wat wil jij ze daarover vertellen? Laat jouw persoonlijke boodschap achter voor Rutte, Kaag, Klaver of welke politicus dan ook, en wij zorgen ervoor dat ze 'm ontvangen.
Laat je bericht achter

Met jouw boodschap naar Den Haag

 © Tony Pret / Greenpeace
Nog even en we zien al onze politici weer dagelijks rondstruinen op Haagse grond. Een nieuw kabinet is er nog niet, maar de formatieperiode is hét moment om écht belangrijke zaken hoog op de politieke agenda te krijgen. En als er iets urgent is, is het wel de natuurcrisis. 

Want met veel natuur in Nederland gaat het ronduit slecht. Jarenlang heeft de politiek de natuur laten stikken, en veel herstel- en behoudmaatregelen bieden slechts een tijdelijke oplossing. Ondertussen woekert de crisis voort onder een dikke deken van stikstof. De echte oplossing ligt bij de uitstoot: die moet drastisch naar beneden. 

Help jij mee onze politici daarvan te doordringen? Laat weten wat jij ze te zeggen hebt, en wij presenteren jouw protestbericht op onze tekstkar in Den Haag. 

Doe mee met onze stickeractie voor de #natuurzaak

 © Tony Pret / Greenpeace
Samen met vrijwilligers en andere natuurliefhebbende organisaties nemen we van vrijdag 3 september tot en met zondag 5 september het straatbeeld van Nederland over. We bestickeren straatnaambordjes die verwijzen naar vogels, planten en dieren. 

Nachtegaallaan wordt Nachtegaal-weg, Gentiaanplein wordt Gentiaan-weg. Want dat is wat er met onze natuur gebeurt als de overheid niet ingrijpt: weg weg weg al die mooie natuur! Doe je mee? Je krijgt dan een pakket thuisgestuurd met stickers, gedetailleerde informatie en toegang tot een online interactieve kaart van straten met natuur-namen in heel Nederland. 
Ja, ik doe mee met de NatuurWeg actie!


Met vriendelijke groet,

Hilde-Anna de Vries 
Campagneleider #natuurzaak

Geen opmerkingen:

Een reactie posten