dinsdag 17 augustus 2021

Geen komkommertijd voor ons! / Foodwatch

 


In deze zomer- en/of vakantiemaanden heb je misschien wat meer tijd om lekker te lezen. Buiten in het zonnetje of, gezien de vele grijze zomerdagen in Nederland, binnen met een kopje thee. Maar dan zonder sluipsuikers verpakt als 'aroma'...  Lees hier meer over in een selectie van de vele artikelen waarin jullie voedselwaakhond deze zomer aan het woord is geweest. Veel leesplezier!


Ook zin in een kopje uhm... suiker?

Veel theesoorten pronken met benamingen als 'gewone/pure thee' of 'recht uit de natuur'. Maar als je naar de kleine lettertjes kijkt, zitten er echt niet alleen maar theeblaadjes en/of kruiden in... 

LEES MEER OP NU.NL >>



Slaapdrankjes: maffen of marketing?

GezondNU vroeg foodwatch naar onze mening over zogeheten slaapdrankjes: "Nu frisdranken met suikers en zoetstoffen onder druk staan, proberen ze alsnog in onze portemonnee te komen. Deze keer door de gezondheidskaart te spelen met dit soort slaapdrankjes.”

LEES VERDER OP GEZONDNU >>



Dierlijk eten is goed voor het klimaat?!

Mijn collega Frank zag de volgende tweet verschijnen en heeft Marion Nestle (een beroemde Amerikaanse voedselprofessor, gespecialiseerd in industriebeïnvloeding) hierover getipt: "Het vervangen van dierlijk voedsel door plantaardig voedsel verlaagt niet noodzakelijk de koolstofvoetafdruk van het dieet" - verwijzend naar een wetenschappelijke studie. Verdacht? Ja! Sponsor: Dutch Dairy Association. Werkgever: Friesland Campina. Een goed voorbeeldje van de uitverkoop van wetenschap

MEER INFO OP FOOD POLITICS >>



To fry or not to fry

Zijn groentechips nu gezonder dan aardappelchips of niet? Of de basis nu bestaat uit aardappel, kikkererwten, rode biet of wortel maakt weinig uit... de manier van bereiden wel!

FOODWATCH BIJ NU.NL >>



Liever luisteren dan lezen?

Op GO-FM vertel ik meer over Zoutmaxdag: mannen tussen de 30 en 50 hebben hun jaarlijkse maximale portie zout nu al binnen!



Proteïne om af te vallen?

De meeste mensen die in Nederland een normaal voedingspatroon hebben komen absoluut geen proteïne, pardon: eiwitten, tekort. Vanwaar dan de hype?

CHECK GEZONDNU >>



Voor onze Belgische achterban

We hebben de laatste maanden geregeld over het 'sesamschandaal' bericht. Een schandaal waarbij producten verontreinigd zijn door ethyleenoxide. Niet alleen sesam, maar ook Johannesbroodpitmeel blijkt nu vergiftigd. Meer achtergrondinfo vind je op onze website. Niet alleen in Nederland kwamen we hierover in de media, maar ook in België.

ARTIKEL IN DEMORGEN >>



Wil je nog meer leesvoer? Op onze website vind je de laatste voedselnieuwtjes! 



Met vriendelijke groet,

Elif Stepman, campaigner

Geen komkommertijd voor ons!


Wordt dit bericht niet goed weergegeven? Klik dan hier
Logo Foodwatch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten