maandag 31 mei 2021

Shell moet CO2-uitstoot verlagen

Shell moet CO2-uitstoot verlagen

Beste Brigitte,
 
Geweldig nieuws! Gisteren oordeelde de rechtbank in Den Haag dat Shell haar CO2-uitstoot in 2030 met 45% moet terugdringen ten opzichte van 2019. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een grote vervuiler aansprakelijk wordt gesteld voor klimaatverandering en zijn CO2-uitstoot omlaag moet brengen.

Misschien beseffen we het ons nu nog niet, maar deze uitspraak is baanbrekend! De fossiele industrie mag niet langer ongestoord doorgaan met het vervuilen van onze planeet.

Jij bent een winnaar

Deze klimaatzaak was aangespannen door Milieudefensie, samen met Greenpeace Nederland, andere belangenorganisaties en 17.393 individuele mede-eisers. De uitspraak is een overwinning voor de wereldwijde klimaatbeweging. En het stopt hier niet! 

Wij geloven dat een groene, duurzame wereld nodig, beter en haalbaar is. Samen met jou en miljoenen andere supporters blijven we vervuilende bedrijven en overheden, die winst belangrijker vinden dan een leefbare planeet, confronteren. Dankzij jouw steun is het voeren van dit soort rechtszaken mogelijk. Daarvoor willen we je uit de grond van ons hart bedanken. Bedankt!

 


Maak toekomst!

Dewi Zloch 
Campagneleider Klimaat & Energie

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten