maandag 31 mei 2021

Nodig een vluchteling uit voor een bakkie aan huis

 Nodig een vluchteling uit voor een bakkie aan huis

Beste Brigitte,
Samen een bakkie doen. Iets ogenschijnlijk kleins als een kopje koffie zorgt in Nederland al jaren voor verbinding en wederzijds begrip. Daarom gaan we rond Wereldvluchtelingendag met onze speciale Bakkie Doen?-bus op pad om coronaproof ontmoetingen tussen Nederlanders en vluchtelingen tot stand te brengen. Lees er alles over in deze nieuwsbrief en meld je aan voor een bijzondere ontmoeting! Verder: Nu het Amerikaanse leger zich terugtrekt uit Afghanistan, dreigt groot gevaar voor tientallen Afghaanse tolken die voor de Nederlandse missie hebben gewerkt. Nederland moet deze tolken met spoed evacueren voordat de Taliban hen vindt, maar helaas zit er weinig schot in de zaak. En goed nieuws voor 3.000 pardonners: onder druk van onze petitie en media-aandacht besloot staatssecretaris Broekers-Knol een deel van de pardonners alsnog een paspoort te geven. Helaas vallen 7.000 mensen alsnog buiten de boot, waaronder Levon. En wat waren onze successen uit het afgelopen jaar? Je leest het in ons jaarverslag.
Doe jij mee met Bakkie aan huis?

​​​​​​​Op en rond Wereldvluchtelingendag (20 juni) gaan vluchtelingen bij Nederlanders op bezoek voor een gezellig corona-proof ‘bakkie koffie’ en een goed gesprek. Wil jij ook meedoen met ons jaarlijkse Bakkie Doen?-evenement en een bakkie doen met een vluchteling op 18, 19 of 20 juni? 

Meld je dan hier aan >>
Haal ‘onze’ Afghaanse tolken naar Nederland voordat de Taliban hen vindt

Onlangs werd aangekondigd dat de Amerikaanse troepen, na zo’n twintig jaar, zich terugtrekken uit Afghanistan. Voor de Afghaanse tolken die voor Amerika hebben gewerkt ligt een evacuatieplan klaar. Maar tientallen tolken die voor het Nederlandse leger hebben gewerkt blijven achter en dat is levensgevaarlijk. ​​​​​​​

Goed nieuws! Steun aan Griekenland verlengd
Al vijf jaar werkt VluchtelingenWerk samen met partnerorganisatie de Greek Council for Refugees om de situatie voor vluchtelingen in Griekenland te verbeteren. Juridische- en psychosociale ondersteuning aan vluchtelingen is daarin de basis. Daarnaast zetten we ons samen in voor een betere asielprocedure in Griekenland en meer solidariteit in Europa. Door deze samenwerking konden veel vluchtelingen de eilanden al achter zich laten. We zijn daarom blij dat we  – dankzij de steun van onze donateurs – de samenwerking komend jaar kunnen voortzetten.
Help ook mee! Steun ons werk in Griekenland >>
In 2020 begeleiden we 62.000 vluchtelingen
En verder...
  • Zetten 12.500 vrijwilligers zich in; 
  • Starten we bijna 2.800 aanvragen voor gezinshereniging;
  • Beantwoordt de juridische helpdesk ruim 6000 vragen;
  • Begeleiden we bijna 1.000 vluchtelingen in hun stappen naar werk.
Bekijk ons jaarverslag >>
Met een kopje koffie verdwijnen vooroordelen.
Maak nu je Bakkie Doen?-ervaring compleet met écht goede koffie in een bijzondere mok. Een bakkie koffie staat in Nederland symbool voor verbinding en geeft vluchtelingen het steuntje in de rug dat zij nodig hebben om hun plek te vinden in de Nederlandse samenleving.
Bestel de mok >>
Koffiebusje(s) voor campagne Bakkie Doen? gezocht
Voor onze campagne Bakkie Doen? zijn we op zoek naar twee koffiebusjes inclusief bestuurder waarmee we op 18, 19 en 20 juni door het land kunnen toeren om mensen een 'bakkie aan huis' aan te bieden. Het is de bedoeling dat er in de bus kopjes koffie kunnen worden gezet. Het liefst werken we met een aggregaat zodat we geen stroompunt nodig hebben en flexibel zijn wat betreft het parkeren van het busje. Daarnaast zou het fijn zijn als we de bus kunnen opleuken door middel van Bakkie Doen? stickers.

Ken jij iemand met een koffiebusje of weet je iemand die deze verhuurt, stuur dan een bericht naar kmeeuwissenfranken@vluchtelingenwerk.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten