zaterdag 22 mei 2021

Amnesty roept minister Blok van Buitenlandse Zaken op er bij Israël op aan te dringen de oorzaken van het geweld aan te pakken en de cyclus van straffeloosheid te stoppen.

 

icon
Teken de petitie!
Lees hier de petitie
To Zijne Excellentie de heer Blok, minister van Buitenlandse Zaken 
Geachte heer Blok,
Ik schrijf u omdat ik mij ernstige zorgen maak over het toenemende geweld in de Bezette Palestijnse Gebieden, waaronder Oost-Jeruzalem en Gaza.  
Het recente conflict herinnert ons aan soortgelijke afschuwelijke gebeurtenissen in 2008, 2012 en 2014. Burgers betalen de prijs van de vijandigheden – ze komen in groten getale om het leven en hun leefomgeving wordt verwoest.
Israël heeft een bedroevende reputatie wanneer het gaat om het onwettig ombrengen en verwonden van duizenden burgers, het verdrijven van tienduizenden mensen en het verwoesten van huizen, bedrijven en infrastructuur. Het land maakt zich onder meer schuldig aan oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Palestijnse gewapende groeperingen op hun beurt hebben straffeloos het oorlogsrecht geschonden en hebben onder meer oorlogsmisdaden gepleegd.
Nederland moet zowel rechtstreeks als via de EU en de VN in actie komen om te helpen de cyclus van straffeloosheid en schendingen in Israël en de Bezette Palestijnse Gebieden te doorbreken. Bijvoorbeeld door in een verklaring oorlogsmisdaden en andere ernstige schendingen te veroordelen, waaronder het uitbreiden van de illegale nederzettingen, de blokkade van Gaza en het onteigenen van Palestijnen zoals die Sheikh Jarrah.
Ik verzoek u dringend om onmiddellijk actie te ondernemen tegen de schendingen en het onrecht.
Dank u wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten