zondag 28 april 2024

Zet de minister gezondheid op 1, of de winst van grote vervuilers?


Ik teken de open brief aan de minister
Beste Brigitte,

Omwonenden van Tata Steel zijn het zat. De staalgigant heeft lak aan hun gezondheid en welzijn. Ook ik ben het zat. Tata is namelijk de grootste uitstoter van CO2 en stikstof in Nederland. En onze overheid laat de grootvervuiler gewoon zijn gang gaan. Daarom eist Greenpeace samen met omwonenden: de meest ziekmakende en vervuilende installaties van Tata Steel moeten dicht!

Terwijl je dit leest, onderhandelt de minister met Tata Steel over diens toekomst. Dit is dé kans om jouw stem te laten horen. Want als het aan Tata ligt, gaat het bedrijf nog járen door met vervuilen. Minister Adriaansens moet opkomen voor de volksgezondheid, de natuur en het klimaat. Teken nu onze open brief aan de minister.
Ja, ik teken de open brief!

Onze eisen aan de politiek

  • Sluit de ziekmakende onderdelen van Tata Steel
  • Ook Tata moet voor 2030 stoppen met kolen, net als de energiebedrijven
Jij kunt onze eisen aan de minister kracht bijzetten door de open brief te ondertekenen. Doe je mee?

Nu is het moment

Jarenlang wist Tata Steel de politiek en de publieke opinie te bespelen. Maar de tijden veranderen. Inmiddels lijkt iedereen het erover eens te zijn: Tata schaadt met zijn giftige uitstoot alles wat ons lief is. Om onze gezondheid, de natuur en het klimaat te beschermen, moet de politiek aan de bak. Samen met supporters zoals jij hebben we deze problematiek op de agenda weten te zetten. Nu moeten we doorpakken. Jouw handtekening kan het verschil maken.

100 jaar overheidsfalen

Tata Steel is de grootste uitstoter van CO2 en stikstof in Nederland. De gifwolken die Tata uitbraakt, maken omwonenden (ernstig) ziek. De overheid weet al tientallen jaren van deze misstanden, maar legt Tata geen haarbreed in de weg. Sterker nog, Tata krijgt miljardensubsidies, betaalt weinig belasting en praat mee over uitstootnormen. In deze nieuwe tijdslijn lees je hoe onze overheid heeft gefaald in het beschermen van haar burgers en de natuur.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten