zondag 28 april 2024

 

Heb jij al je handtekening gezet?

Pagina van de The Guardian met groot artikel over de klimaatzaak die inwoners van Bonaire zijn gestart.
Roëlton Thodé/Greenpeace


‘Dutch Caribbean islanders sue Netherlands over climate change’,1 kopt The Guardian boven een puik artikel over onze klimaatzaak voor Bonaire.

Echt een geweldig stuk waarin alles staat wat je over deze zaak moet weten. Waarom we zo snel mogelijk naar 0 CO2-uitstoot moeten en waarom we Bonaire moeten beschermen tegen de gevolgen van de klimaatcrisis. Rechttoe rechtaan, zoals de Britten dat zo goed kunnen. Ik miste alleen de mogelijkheid om de zaak te steunen…

Heb jij al je handtekening gezet onder Klimaatzaak Bonaire?
Onderteken nu
1: Bron: The Guardian

Laat je niet schaken door Tata Steel

xxx
© Marten van Dijl / Greenpeace
Actievoerders van Greenpeace kwamen dinsdag in actie bij het Tata Steel Chess Tournament in Scheveningen. Het toernooi leidt de aandacht af van de vervuiling, gezondheidsschade en klimaatimpact die het bedrijf veroorzaakt.

De staalgigant zegt zich verbonden te voelen met het schaakspel omdat het net als Tata een focus zou hebben op ‘het ontwikkelen van creatieve oplossingen voor complexe problemen’. Waar is die creativiteit als het aankomt op het beschermen van de gezondheid van omwonenden, de natuur en het klimaat?

Wist jij al dat Tata Steel sponsor is van een groot schaaktoernooi?
Doe de Tata-test

Deel je mening over stikstof

Close-up van een honingbij die nectar uit een lavendel zuigt.
©  Sergey Tolmachev / Alamy Stock Photo
Jullie en duizenden anderen hebben jarenlang samen met Greenpeace de overheid opgeroepen zich in te zetten voor het beschermen van de natuur. En voor de omslag naar duurzame landbouw. Maar een concreet plan blijft uit. Daarom is een rechtszaak het laatste redmiddel om de meest kwetsbare natuur te redden.
Welke argumenten in deze zaak vind jij het meest essentieel? En heb je nog opmerkingen of adviezen die je graag met Greenpeace deelt?
Vul de vragenlijst in

Extra portie groen

📧 Nu we het toch over The Guardian hebben… de wekelijkse nieuwsbrief Down to Earth is een dikke aanrader.

✌️ Altijd al willen ontdekken hoe jij actief kunt worden voor Greenpeace? Kom dan poolshoogte nemen (en een vorkje meeprikken) tijdens ons Community Event op zaterdag 2 maart. Tot dan!

🎧 Nood aan een positief verhaal? Of gewoon nieuwsgierig naar straffe verhalen? Laat je inspireren door Greenpeace België en luister naar de Vlaamstalige podcast Hope in Action.

🇳🇴 Greenpeace en Young Friends of the Earth klaagden de Noorse staat aan voor het toestaan van drie omstreden olieprojecten. De rechtbank is het op alle punten eens: de productie moet nu stoppen!

❄️Kijken! Sneeuwkunst voor een welzijnseconomie: activisten sturen een kristalheldere boodschap naar het World Economic Forum in Davos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten