maandag 22 april 2024

Omwonenden van Tata Steel verdienen onze steun / Greenpeace

 



Het spandoek met 11.0000 namen van supporters was ontzettend groot en indrukwekkend.
© Martijn van Monsjou / Greenpeace

Tussen de duinen in Velsen ligt een staalfabriek. Die stoot al tientallen jaren ziekmakende stoffen uit. Een stoet bezorgde burgers wandelde vandaag naar de fabriekspoort van Tata Steel. Ik vind het stoer en dapper dat zij hun zorgen uitspreken. Greenpeace steunt hen in hun strijd voor schone lucht en een veilige leefomgeving. Daarom rolden we een groot spandoek uit voor de hoofdingang, met daarop jouw naam en die van 11.000 anderen.
De tijd dat grote vervuilers ongestraft hun gang konden gaan, is voorbij. Wil jij in actie komen tegen roekeloze bedrijven zoals Tata Steel? Help met een donatie! 
Ja, ik doneer voor schone lucht

‘Kinderen hebben recht op schone lucht’

Bezorgde omwonenden hebben tijdens de tocht 1000 boodschappen van anderen meegedragen.
© Robin Utrecht / Greenpeace
Omwonenden van Tata Steel brachten vandaag meer dan 1000 berichten met  zorgen en wensen van mensen in de regio naar de poort van de staalfabriek. Deze boodschap greep me naar de keel: ‘Beste directie van Tata Steel, ik ben al 78 jaar oud, maar de kinderen van de toekomst hebben recht op schone lucht! Toen ik klein was, wisten we niet beter, maar nu wel. Iedereen heeft recht op een gezonde leefomgeving.’

Mens en natuur horen op één

Machtige multinationals als Tata Steel vinden beurskoersen belangrijker dan de gezondheid van burgers, de natuur en het klimaat. En de regering weigert écht in te grijpen. Terwijl bewezen is dat Tata mensen ziek maakt en een enorme impact heeft op ons milieu. Dat mag niet langer zo doorgaan. Sta jij samen met ons op voor de belangen van mens en planeet?

Jij kan deze grote vervuilers stoppen met een donatie.
Ja, ik doe een donatie

Willem Wiskerke
Samen maken we een einde aan de vervuiling,

Willem Wiskerke
Campaigner Klimaat & Energie
Doneer nu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten