zaterdag 13 april 2024

Onappetijtelijke pizza

 

Bijna 15.000 foodwatchers hebben de petitie Haal die bende van ons bord! getekend om ons vijfpuntenplan voor eerlijk, veilig en gezond in het coalitie-akkoord op te nemen. Veel dank voor de overweldigende steun! Maandag 8 april zijn wij naar Den Haag gegaan om de handtekeningen aan te bieden aan de informateurs en onderhandelaars, want het is hoog tijd voor beter voedselbeleid.




Onappetijtelijke pizza

De informateurs Dijkgraaf en Van Zwol wilden onze handtekeningen tot onze grote teleurstelling niet persoonlijk in ontvangst nemen. We hadden een 'special pizza-delivery' voor hen in petto. Met pizzadozen vol handtekeningen zijn we naar het Tweede Kamer-gebouw afgereisd om de petitie toch ter plekke te overhandigen.

De onappetijtelijke pizza die wij de informateurs te bieden hadden staat voor de ongebreidelde macht van de voedselindustrie, de ongezonde voedselomgeving, misleidende voedselproducten, eten vol pesticiden en voedsel dat steeds onbetaalbaarder wordt. Ons vijfpuntenplan biedt oplossingen om hier korte metten mee te maken.

 


Benieuwd hoe het ons verging in Den Haag?



Kant-en-klaar vijfpuntenplan

Eerlijk, veilig en gezond voedsel hoort wat ons betreft hoog op de politieke agenda te staan en wij hebben het de politici heel makkelijk gemaakt. Ons kant-en-klare vijfpuntenplan voor beter voedselbeleid hoeft alleen maar te worden overgenomen in het programma-akkoord om ons recht op goed voedsel te garanderen en eindelijk die bende van ons bord te halen!

Na aanvankelijk van het kastje naar de muur gestuurd te zijn, konden we uiteindelijk toch de pizzadozen met handtekeningen afgeven aan een medewerker van de Tweede Kamer. Hij heeft beloofd de dozen aan de formerende partijen en de informateurs te overhandigen.

Lees hier meer over het vijfpuntenplan ››





Haal ook de bende van ons bord in Europa!

We wachten nu de reactie van de onderhandelaars af. Maar een petitie die op zo veel steun kan rekenen, moet wel serieus genomen worden door de politiek. We houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen!

En we stoppen natuurlijk niet met onze strijd om de bende van ons bord te halen. De nationale politiek heeft een stevige vinger in de pap bij het bepalen van voedselbeleid, maar Europese politici oefenen misschien nog wel meer invloed uit op de bende op ons bord. Daarom lanceren wij binnenkort onze campagne voor de Europese verkiezingen.

Wij strijden net zolang door tot al onze punten door de nationale en Europese politiek zijn overgenomen. Wij hopen straks ook weer op jouw steun!


Met vriendelijke groeten,

Juke 350x150

Juke Fluitsma, campaigner







Twitter
Facebook
LinkedIn
Whatsapp


P.S.: Je kunt je voorstellen dat al onze onderzoeken, petities, acties en campagnes geld kosten. Foodwatch neemt geen geld aan van de overheid of van bedrijven ui de voedselindustrie - alleen dankzij donaties vanuit onze achterban kunnen wij ons werk doen. Eenmalig of structureel doneren kan eenvoudig via deze link. We zijn je ontzettend dankbaar!

 

Bijna 15.000 handtekeningen voor Haal die bende van ons bord!


Wordt dit bericht niet goed weergegeven? Klik dan hier
Logo Foodwatch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten