zaterdag 13 april 2024

Poetry interntional

 


Laatste kortingskaarten nu in de verkoop!

Kom kijken naar de beste dichters ter wereld als ze de grenzen van de traditionele literaire expressie doorbreken en de dialoog aangaan met artiesten uit verschillende vakgebieden, zoals mode, strips, therapie, karaoke, filosofie en nog veel meer. Samen met jou gaan we de grenzen verleggen: zet je schrap als we het bekende met het onbekende samenvoegen.

Kies uit passe-partouts of dagkaarten en verzeker je plek op het Poetry International Festival, 54e editie, nu met 20% korting!
Kaarten zijn beperkt!


Linton Kwesi Johnson

Linton Kwesi Johnson, een Jamaicaanse dichter en activist die al decennia in het Verenigd Koninkrijk woont, verbond poëzie en activisme toen hij zich in 1970 bij de Black Panther-beweging aansloot. Voor Linton is poëzie een onmisbaar middel in de strijd voor zwarte bevrijding. Linton gaat optreden op Poetry International Festival in juni!

Asmaa Azaizeh

Asmaa Azaizeh, Palestijnse dichteres en kunstenaar, staat bekend om haar scherpe gedichten die ernstige onderwerpen zoals oorlog en rouw niet vermijden. Ondanks de pijnlijke realiteit blijft ze hoop en schoonheid zoeken in haar werk.

Victoria Chang

Victoria Chang is een Amerikaanse schrijver, redacteur, criticus en dichter. Ze schrijft persoonlijke en krachtige poëzie over haar ervaringen als tweede generatie in de westerse samenleving, de positie van Aziatische vrouwen in de VS en de invloed van kunst op haar werk.

Get Lit x Poetry Circle Nowhere: A Tale of Two Cities

De allereerste cross-continentale productie van Poetry International: een samenwerking van Get Lit (Los Angeles) en Poetry Circle Nowhere. Amerikaanse dichters en Nederlandse alumni van Poetry Circle Nowhere komen samen om een origineel verhaal te vertellen over twee steden.

Motel Poëzie

Motel Poëzie, een online en offline multidisciplinair platform, presenteert gevestigde dichters die met elkaar de grenzen van storytelling opzoeken door middel van taal, muziek en dans. Op Motel Poëzie waant de toeschouwer zich op een droomvlucht waarin de gelaagdheid van poëzie geruisloos overgaat in magische momenten.


C. Buddingh'-Online Leesclub 2024

Op donderdag 25 april gaat de nieuwe C. Buddingh'-Online Leesclub van start. Samen met dichter Ingmar Heytze duik je diep in een van de vier voor de Buddingh'-prijs genomineerde poëziedebuten. Het is de ideale manier om te ontdekken wat de nieuwe generatie Nederlandstalige dichters te vertellen heeft en hoe ze dat dan doet. Natuurlijk nodigen we de genomineerde dichters uit om online aan te schuiven om over hun bundel te vertellen en er uit voor te lezen. De leesclub vindt online plaats op donderdag 25 april en donderdag 16, 23 en 30 mei van 20:00 - 21:30 uur, via zoom.

De genomineerden voor de C. Buddingh'-prijs 2024 - en dus voor de leesclub - worden half april bekend gemaakt, de prijsuitreiking vindt plaats tijdens het 54ste Poetry International Festival.

  Vanaf do. 25 April
  20.00 uur
  Online omgeving

Stichting Poetry International - Westersingel 16 - 3014 GN Rotterdam

Eerste namen, laatste korting van festival!

Van 7 tot en met 9 juni haalt Poetry International Festival alles uit de poëzie en het poëtische uit alles. Met dichters en spoken word-artiesten van over de hele wereld presenteert het festival unieke poëzieperformances, themaspecials, workshops, interviews en interactieve programma's. Dit jaar vermenigvuldigen we de kracht van poëzie, door poëzie zoals je die kent te combineren met poëzie die je niet als zodanig zou herkennen.

KOOP HIER JE KAARTEN MET 20% KORTING

Geen opmerkingen:

Een reactie posten