zondag 28 april 2024

 

Inwoners Bonaire staan nu sterker

Demonstratie van Greenpeace voor meer klimaatactie op Bonaire.

 
Klimaatbescherming is een mensenrecht. En Zwitserland heeft dat recht geschonden. Tot dat baanbrekende oordeel kwam het Europees Hof voor de Rechten van de Mens eerder deze maand in een zaak die door Zwitserse senioren was aangespannen. De vrouwen kregen juridische steun van Greenpeace.

De uitspraak is een mijlpaal op het gebied van klimaat- en mensenrechten. Het is de eerste keer dat het Europese mensenrechtenhof in Straatsburg uitspraak doet in een klimaatzaak en bevestigt dat klimaatbescherming een mensenrecht is.

We staan nu sterker in de rechtszaak die inwoners van Bonaire en Greenpeace voeren tegen de Nederlandse staat voor meer klimaatactie. Laat dit een signaal zijn aan de Nederlandse regering dat ze niet moet wachten tot de rechter haar opnieuw een draai om de oren geeft, maar dat ze nu in actie moet komen.
Eis jij ook rechtvaardigheid voor Bonaire?

Daarom vormt Zuidas het decor van Klimaatmars…

Ontbossing op inheems gebied in de Amazone.
© Marizilda Cruppe / Greenpeace
Rabobank en ontbossing: de feiten spreken boekdelen. Rabobank zegt beleid te hebben tégen ontbossing. Toch blijkt uit onderzoek van onze Braziliaanse collega's dat de bank gewoon leningen verstrekt aan boeren die betrokken zijn bij ontbossing en andere vernietigende activiteiten in het Amazonegebied.

Het is het zoveelste bewijs dat Rabobank - ondanks mooie praatjes - nog steeds betrokken is bij natuurverwoesting en mensenrechtenschendingen in Brazilië. Wetgeving is nodig om deze schadelijke geldstroming te stoppen.

Daarom organiseren we op vrijdag 31 mei de Klimaatmars in het financiële hart van Nederland: de Zuidas in Amsterdam.
Doe jij mee aan de klimaatmars?

Extra portie groen

🍀 5 redenen om de straat op te gaan voor het klimaat.

✊ Sta jij op 31 mei op de Zuidas? Zo bereid je je voor op de Klimaatmars.

🧑‍⚖️ De gevolgen van klimaatverandering beperken zich niet tot natuur en milieu. Ze brengen ook mensenrechten in gevaar. Dit zijn jouw rechten in de klimaatcrisis.

🐙 Deze prachtige video heet je welkom in de diepzee…

☁️ Kom online in actie tegen de vervuiling van Tata Steel. Of zie ik je zondag in IJmuiden?

🐌 The Guardian steekt de loftrompet uit voor het ongewervelde diertje (en maakt er een heuse uitverkiezing van).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten