zaterdag 13 april 2024

 

Onderzoek legt duizelingwekkende geldstromen bloot

Luchtfoto van de Congolese veenwouden van Kinshasa tot Mbandaka, boven de provincie Mai-Ndombe.

Nederlandse banken jagen natuurverwoesting aan. Met bizar hoge kredieten, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Rabobank, ING en ABN AMRO verstrekten miljarden euro’s aan bedrijven in sectoren die een bedreiging vormen voor de natuur.

Deze cijfers zeggen genoeg:

💸Rabobank: € 28 miljard
💸ING: € 21 miljard
💸ABN AMRO: € 8 miljard
 
Het welzijn van onze planeet is in gevaar. Onze kostbare bossen en natuur worden genadeloos verwoest voor snelle winst. Het is hoog tijd dat de overheid ingrijpt.

Kom naar de Klimaatmars op de Zuidas

En daarom gaan we op vrijdag 31 mei massaal de straat op voor een groene en rechtvaardige toekomst! De Klimaatcrisis Coalitie organiseert dan een klimaatmars op de Zuidas in Amsterdam, waar multinationals ons welzijn en de natuur in de uitverkoop doen voor woekerwinsten.

Hun winst is ons verlies. Samen geven we een krachtig signaal af richting bedrijfsleven en politiek.
Blijf via WhatsApp op de hoogte

Zet jouw naam op het spandoek!

Actievoerder Anne staat bij Tata Steel met het spandoek 'Overheid, laat ons niet stikken'.
© Tengbeh Kamara / Greenpeace
Op 21 april wandelen omwonenden van Tata Steel naar de vervuilende staalfabriek in Velsen-Noord. Zo laten zij zien dat ze snakken naar schone lucht en een veilige leefomgeving. Jij kunt hen steunen door jouw naam op hun spandoek te zetten.
Doe je mee?

Neem deel aan Online Meetup over nieuwe Klimaatmars

De Klimaatcrisis Coalitie organiseert op vrijdag 31 mei in Amsterdam een klimaatmars in het hol van de leeuw: de Zuidas.
© Klimaatcrisis Coalitie
Nog even terug naar de Klimaatmars in het hol van de leeuw…

Wil je weten wat jij kan doen om deze mars zo groot mogelijk te maken? Schuif dan -vanuit je eigen woonkamer- aan bij de Online Meetup op 16 april!

De komende 8 weken hebben we 100 mensen nodig om onze campagne groot te maken. Met slechts 2 uur van je tijd (ook vanuit huis!) kun je al een groot verschil maken. Tijdens de meetup vertel ik je er alles over.
Die meetup wil ik niet missen

Extra portie groen

🧐 Deze gifwolkscanner houdt Tata Steel 24/7 in de smiezen.

💻 Wil je zelf ervaren hoe het is om zo’n grote vervuiler als buurman te hebben? Bekijk dan deze virtuele Toxic Tata Tour door omwonenden.

🥒 Met dit gratis moestuinplan begin je op een simpele manier met het kweken van jouw eigen groenten.

✊ Het hoger beroep in de historische Klimaatzaak tegen Shell is in volle gang. Tijdens Milieudefensie On Tour op 12 april in Rotterdam hoor je alle ins en outs.

🗞️ Hoeveel jaar doet een mangaanknol in de diepzee erover om zo groot te worden als een aardappel? Je leest het in de lente-editie van Greenpeace Magazine.

✊ ‘Vervuilen, dát is pas elitair’, reageerde collega Faiza Oulahsen gevat in talkshow De Sociëteit. Hier kijk je de hele uitzending terug.

🎧 En, weet jij al hoe je vriendjes maakt met een octopus? Ik tip graag nogmaals de geweldige Engelstalige podcast ‘Oceans: Life under water’.

Sigrid Deters
Met vriendelijke groet,

Sigrid Deters 
Campagneleider Bossen
Help mee. Doneer nu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten