woensdag 14 december 2022

Sta jij solidair met Bonaire in de klimaatcrisis? Greenpeace

 



Kunstenaar Judmar Emerenciana maakte deze mural om aandacht te vragen voor de impact van klimaatverandering © Greenpeace
Kunstenaar Judmar Emerenciana maakte deze mural om aandacht te vragen voor de impact van klimaatverandering.
Beste Brigitte,

De inwoners van Bonaire lopen grote risico's door de stijging van de zeespiegel, toenemende hitte en het afsterven van koraal. Als er niet wordt ingegrepen, zal een vijfde van Bonaire overstromen als gevolg van klimaatverandering. Het leven voor de mensen die wonen op het eiland zal daardoor nooit meer hetzelfde zijn, blijkt uit een groot onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) in opdracht van Greenpeace.

Samen met de mensen die op Bonaire wonen bereiden we een rechtszaak voor, zodat de overheid gaat doen wat rechtvaardig is. Het kabinet moet in actie komen om ook de inwoners van Bonaire te beschermen. Help jij mee de druk verder op te voeren door de brandbrief aan Mark Rutte te tekenen?
Ja, ik teken de brandbrief!

Hoewel het om gemeenten van Nederland gaat, heeft het kabinet amper plannen om Bonaire, Sint Eustatius en Saba te beschermen tegen overstromingen die zullen ontstaan door de stijgende zeespiegel. Sterker nog, de overheid weet niet eens wat de impact gaat zijn. Greenpeace heeft daarom gedaan wat het kabinet voor Bonaire nalaat: we hebben onafhankelijk onderzoek laten doen naar de gevolgen en gevaren van klimaatverandering.

Hier lees je de belangrijkste conclusies uit het onderzoek van de VU.

Inwoners van Bonaire en Greenpeace Nederland eisen nu klimaatrechtvaardigheid voor het eiland. Het zou niet uit moeten maken of je op Bonaire, Ameland of in Valkenburg woont. Net als bij eerdere overwinningen op overheden en grote fossiele vervuilers gaan we er alles aan doen om deze zaak te winnen en zo de toekomst van ons allemaal te beschermen.

Teken de brandbrief aan Mark Rutte, zodat hij luid en duidelijk hoort dat Bonaire, Sint Eustatius en Saba ertoe doen.
Teken de brandbrief

Dewi Zloch
Met vriendelijke groet,

Dewi Zloch
Campagneleider Klimaat & Energie
PS We nemen geen donaties aan van bedrijven of overheden en zijn daarmee 100% onafhankelijk. Dankzij supporters zoals jij komen we wereldwijd in actie voor een betere, schone, leefbare wereld.  Als je ons kunt en wil steunen, zou dat geweldig zijn.

Teken de brandbrief

Geen opmerkingen:

Een reactie posten