woensdag 14 december 2022

 

 
 
 
 
Problemen met het bekijken van de mail?
Bekijk online
Niet meer ontvangen?
Afmelden
Onderteken een brief. Verander een leven.
Beste Brigittte,

Niemand mag achter de tralies belanden voor het meedoen aan een vreedzame demonstratie. Daarom komen we dit jaar tijdens de jaarlijkse schrijfactie Write for Rights in actie voor mensen die dit overkwam. En daarvoor hebben we jou nodig! 

We voeren actie voor Shahnewaz uit Bangladesh die zich zorgen maakte over het klimaat en nu het risico loopt op een jarenlange gevangenisstraf. Vahid uit Iran demonstreerde vreedzaam tegen onderdrukking. Daarvoor kreeg hij 33 jaar cel en 74 zweepslagen. En we komen in actie voor Chow uit Hongkong die deelnam aan een herdenking en daarvoor 2 jaar cel kreeg. 

Onderteken nú online een brief voor hen en anderen. Het kost maar 1 minuut, maar kan hun leven voorgoed veranderen. 

Wij printen de brief uit en versturen postzakken vol brieven naar de autoriteiten. Hoe meer mensen meedoen, hoe minder machthebbers de druk kunnen negeren. 
 
Ja, ik onderteken een brief
 

Onze brieven hebben effect

 
Tijdens Write for Rights 2021 voerden we met succes actie voor Bernardo Caal Xol uit Guatemala. In de video neemt hij 30.000 kaarten en brieven in ontvangst. Hij liet ons weten: ‘Dit inspireert mij nog meer om door te blijven vechten. Ik nodig jou ook uit een brief te schrijven.’
 
Bekijk de video

‘Je wordt sowieso gearresteerd’

 
Dit is de titel van een nieuw Amnesty-rapport over het steeds hardere optreden tegen journalisten en waarnemers van demonstraties in Rusland. Zo proberen de autoriteiten iedere vorm van protest te smoren. Sinds de oorlog tegen Oekraïne nam de onderdrukking alleen maar toe.
 
Bekijk het rapport

Ambassade Qatar doet niet open

 
Meer dan 60.000 mensen riepen Qatar en de FIFA op om een compensatiefonds voor uitgebuite arbeidsmigranten op te richten. We wilden alle handtekeningen graag aan de ambassade overhandigen, maar er werd niet opengedaan. Heb jij de petitie nog niet getekend? Het kan nog steeds!
 
Teken de petitie

Beetje goed nieuws uit Turkije

 
Het Hof van Beroep heeft de veroordeling van Taner Kılıç, de oud-voorzitter van Amnesty Turkije, vernietigd. Ook de veroordelingen van drie andere mensenrechtenverdedigers werden ongedaan gemaakt. Teleurstellend is dat de zaak van Kılıç is terugverwezen naar de rechtbank.
 
Bekijk het bericht

Amnesty-kaars voor de feestdagen

 
In de aanbieding: een mooie, rode Amnesty-kaars die maar liefst 33 uur brandt. Op de kaars staat ‘Het is beter een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken’. Eén kaars kost € 4,99. Koop er twee voor € 3,99 of vier voor € 2,99 per stuk.
 
Shop nu
 
Hartelijke groeten,
 

Cyriel de Jonge

 
Campagnes en Mobilisatie
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten