woensdag 7 december 2022

Bossenwet

 

Hoera! Mede dankzij jou is er een bossenwet

© Marten van Dijl / Greenpeace


Het wereldwijd kappen van bossen voor onze boodschappen wordt eindelijk aan banden gelegd. Mede dankzij jou is de eerste Europese bossenwet een feit.

Alleen in Nederland al riepen ruim 80.000 mensen onze minister op om zich in te zetten voor een sterke wet. En 10.000 mensen, onder wie jij wellicht, steunden onze actie voor een ijzersterke Bossenwet door hun naam op een spandoek te zetten.

Jouw stem en onze actie in IJmuiden maakten het verschil. In mei blokkeerden we met tientallen Greenpeace-actievoerders uit 16 landen een soja-schip in de sluis van IJmuiden. Het megaschip, de Crimson Ace, vervoerde zo’n 60 miljoen kilo soja uit Brazilië en is onderdeel van een verrot systeem dat leidt tot natuurverwoesting en mensenrechtenschendingen.

De nieuwe bossenwet is een historische stap dichter bij ontbossingsvrije producten en een voorbeeld voor de rest van de wereld. Zulke wetten kun je dus maken. De wet die er nu ligt en over anderhalf jaar in werking treedt, kan en moet nog beter, maar het begin is er.

Ontzettend bedankt voor je steun!
Bekijk video over bossenwet
Lees meer over de bossenwet

Sigrid Deters
Met vriendelijke groet,

Sigrid Deters 
Campagneleider Bossen
Doneer nu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten