woensdag 21 december 2022

Iedereeen is onmisbaar / Foodwatch

 

Wat een jaar! Ook in 2022 is er weer veel gebeurd. Ik wil je ontzettend bedanken voor jouw betrokkenheid en steun!

Met ons kleine team doen we keihard ons best, maar zonder jouw bijdrage zouden wij niet in staat zijn geweest om alle acties, rechtszaken en onderzoeken uit te voeren en effectief te strijden tegen de misstanden in de voedselindustrie en laksheid bij de overheid. Daarvoor wil ik je vandaag dan ook welgemeend bedanken.

Zonder deze hulp:

›› Geen twee extra onderzoekers die voor ons duizenden documenten doorspitten, rapporten opstellen, WOO-verzoeken (voormalig WOB-verzoeken) indienen, internationale voedselschandalen bijhouden en nog veel meer.

›› Geen onthullingen over dubieuze commissies in de EU, waar ondemocratische verdragen als CETA in achterkamertjes worden beklonken.

›› Geen nieuwe wetgeving die falende zelfregulering aan banden legt en waarbij de consument beter wordt beschermd tegen de verstrekkende macht van de voedselindustrie.

›› Geen nieuws over voedselschandalen zoals de salmonella in de Kinder Suprise eieren of zwaar met pesticiden vervuilde rozijnen.

›› Geen strijd tegen pesticiden als glyfosaat en andere schadelijke stoffen in ons voedsel en verpakkingen.

›› Geen vuist tegen profiterende voedselspeculanten die hoge winsten belangrijker vinden dan betaalbaar voedsel voor iedereen en alle kosten van de energiecrisis bij de consument neerleggen.

 




Wij bestaan voor, maar ook dóór mensen zoals jij. Mensen die ons in staat stellen 100% onafhankelijk campagne te blijven voeren, zonder giften vanuit de overheid of voedselbedrijven. Dankzij jou hebben wij de middelen om onderzoek te doen, alarm te slaan, en onze stem te laten horen. Daarom ben jij zo onmisbaar voor ons.

Ook in 2023 blijven we strijden voor eerlijk, veilig en gezond voedsel. We hopen ook dan weer op jou te mogen rekenen. Mocht je ons nu al een beetje extra willen steunen, dan is dat ook zeer welkom!


Dankjewel. Wij kijken uit naar een mooi 2023 vol nieuwe campagnes!



Met vriendelijke groet,

Nicole van Gemert
Directeur foodwatch Nederl



Logo Foodwatch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten