zaterdag 17 december 2022

 

Kinderwens vervuld

Meisje wil een eenhoorn als huisdier, en krijgt een vergunning van de gemeente Los Angeles

Madeline kreeg een speciale vergunning opgestuurd.  Beeld AP
Madeline kreeg een speciale vergunning opgestuurd.Beeld AP

Als eerste kind ooit heeft een zesjarig meisje uit Los Angeles een officiële vergunning gekregen voor het houden van een eenhoorn.

Isabel Bolle

Sommige kinderen willen een hond of een kat als huisdier. Andere kinderen, zoals de zesjarige Madeline uit Los Angeles, leggen de lat hoger. Madeline wil een eenhoorn. Omdat het toch iets moeilijker lijkt zo’n mythisch beest te vinden dan gedacht, besloot ze de bureaucratische rompslomp rondom het houden van een exotisch dier alvast aan te gaan, op aanraden van haar moeder.

Ze stuurde een brief naar het lokale departement van dierenwelzijn en -bescherming, en vroeg om toestemming er eentje in de tuin te mogen houden. Het departement reageerde verheugd en stuurde haar gelijk een vergunning op.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een foto die is geplaatst door County of Los Angeles DACC (@lacoanimals) op

Er zitten wel wat voorwaarden aan, drukte het departement haar op het hart. Zo moet de hoorn van de eenhoorn elke maand worden opgepoetst, moet het elke week wat watermeloen te eten krijgen, mag Madeline de eenhoorn alleen maar versieren met gifvrije en biologisch afbreekbare glitters, en moet ze ervoor zorgen dat het dier ‘geregelde toegang tot zonlicht, maneschijn en regenbogen’ krijgt.

Lees ook:

Mythische monsterdieren houden we graag in leven

Een tentoonstelling over dieren die niet bestaan. Of toch wel? In de verhalen over Nessie, yeti en eenhoorn zit toch een kern van waarheid. Bovendien: ‘De wereld is leuker als er monsterdieren zijn.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten