woensdag 7 december 2022

 Compassion in World Farming

 

Actienieuws over de dieren

 
Moedervarken bioscoopspot
 

Beste Brigitte,

Vanaf donderdag is ie te zien in de bioscoop! Onze spot over moedervarkens wordt een week lang voor alle films in 24 bioscopen getoond. Dit is geheel mogelijk gemaakt door iedereen die de crowdfundingactie steunde. Alle deelnemers, heel hartelijk dank!

De ontroerende spot laat zien dat een varken van nature een erg goede moeder is. Maar vastgeklemd in een kooi in de vee-industrie heeft ze helemaal geen ruimte om haar biggen de zorg te geven die ze zou willen.

Duizenden mensen zullen oog in oog staan met het hartverscheurende lot van de moedervarkens en worden opgeroepen in actie te komen. Bekijk de spot nu en ontdek in welke bioscoop hij bij jou in de buurt te zien is.

 

Laatste kans! Teken tegen kippenkooien

 
kippen koloniekooi
 

Niet alleen varkens maar ook kippen worden nog altijd opgesloten in kooien. In Nederland slijten 3,5 miljoen kippen hun trieste levens achter tralies in de eierindustrie. Op minder dan anderhalf A4-tje aan ruimte per kip kunnen de dieren niet eens hun vleugels strekken.

Jij kunt de kippen helpen. Teken nu de petitie voor een verbod op kooien.

 

Twee jaar geleden stemde de Tweede Kamer in met een motie voor een einde aan de kippenkooien. Maar sindsdien heeft de regering nog niets gedaan. Wij vragen de komende week uitgebreid aandacht voor de kippen, onder andere met een paginagrote krantenadvertentie. En volgende week overhandigen we de petitie met alle handtekeningen aan de Tweede Kamerleden in Den Haag.

Al meer dan 25.000 mensen zetten hun handtekening. Heb jij nog niet getekend? Teken dan nu. De actie sluit aanstaande zondag!

 

Heb je de petitie al getekend? Roep dan je vrienden en familie op om ook te tekenen.

 
Facebook
Twitter
Whatsapp
 

Wil je meer weten? Lees dan het opiniestuk 'Mag de kip eindelijk uit de kooi?' van onze directeur dat deze week in het Nederlands Dagblad verscheen.

 

In actie voor beter vissenwelzijn in Europa

 
iStock foto Vissen in school
 

Gisteren overhandigden we aan de Europese Commissie in Brussel onze petitie met meer dan 150.000 handtekeningen voor beter vissenwelzijn in kwekerijen. Momenteel zijn er vrijwel geen regels om het welzijn van vissen te beschermen en het dierenleed is extreem.

Dieren zitten met duizenden dicht op elkaar in kale bakken of kooien en hebben geen ruimte voor hun natuurlijke gedrag. Ze worden vaak blootgesteld aan stressvolle handelingen en het risico op ziekte en sterfte is groot.

De Europese Commissie werkt op dit moment aan nieuwe wetgeving voor dierenwelzijn. Een belangrijke kans! Met de petitie roepen we Brussel op vissen een belangrijke plek te geven in die wet.

Iedereen die de petitie ondertekende, bedankt! Natuurlijk gaan we door met ons werk voor de vissen en houden je op de hoogte.

 

Hartelijk dank voor jouw steun.

Met vriendelijke groet,

Jade van Zon

Jade van Zon
Campagne en supporterservice

Geen opmerkingen:

Een reactie posten