woensdag 14 december 2022

Dit deed het Leger des Heils in 2022 -

 


Leger des Heils logo

Het jaar 2022 loopt op zijn eind, en wat een jaar is het geweest.

Er brak oorlog uit in Oekraïne, de energiecrisis werd steeds nijpender, maar we zagen ook positieve berichten. De coronamaatregelen zijn weggebleven, er komt meer aandacht voor de klimaatcrisis en als Leger des Heils mochten we weer talloze mensen helpen.

  • Ouders en kinderen die normaal gesproken niet op vakantie zouden kunnen, konden tegen een klein prijsje tóch een week genieten in de bossen bij Hotel Belmont. 
  • Mensen met een verslaving kregen een woonplek en begeleiding, zodat ze stappen in de goede richting konden zetten...
  • ... en we vingen vluchtelingen uit Oekraïne op in onder andere Rotterdam en Arnhem. 

Dit alles konden we doen dankzij jouw steun aan ons werk. Misschien ben je donateur, vrijwilliger, collega of draag je het Leger des Heils gewoon een warm hart toe. Wie je ook bent: hartelijk bedankt voor je betrokkenheid in 2022 en hele fijne feestdagen gewenst 🌲

 

Kom samen kerst vieren

Heb je nog geen plannen voor de kerstdagen of heb je zin om mensen uit jouw buurt te ontmoeten in deze donkere dagen? Je bent van harte welkom bij het Leger des Heils

Kijk op legerdesheils.nl/kerst voor activiteiten in jouw buurt. 

 

Bedankt, collectevrijwilligers!

Van 27 november t/m 3 december was de jaarlijkse Leger des Heils collecteweek. Duizenden mensen gingen langs de deuren of collecteerden digitaal. Samen hebben we donaties verzameld voor de buurthuiskamers, een belangrijk middel in de strijd tegen eenzaamheid. Tegen al die onmisbare vrijwilligers zeggen we nu: BEDANKT. Heb je de collectant gemist en wil je nog doneren? Dat kan online ⬇️


Word vrijwilliger in het Majoor Bosshardthuis

Ben jij wel eens binnen geweest in een van de oudste panden van Amsterdam? Dit is je kans!

Voor het Majoor Bosshardthuis, een experience center in hartje Amsterdam, zoeken we nog gidsen en gastheren/-vrouwen (vrijwillig). Dit inspiratiehuis werd in juni geopend door koning Máxima en was jarenlang de thuisbasis van Leger des Heils-icoon majoor Alida Bosshardt.

 
Desktop version:

Actieplan: geen dakloosheid meer in 2030


In de vorige nieuwsbrief kon je al lezen dat het Leger des Heils een schrikbarende toename van dakloze mensen moest constateren. Vooral het aantal jongeren tussen de 18 en 22 jaar dat geen vast dak boven hun hoofd heeft, is hard gestegen. 

Inmiddels heeft het kabinet een Nationaal Actieplan gepresenteerd waarin maatregelen staan om dakloosheid tegen te gaan en te voorkomen. Het Leger des Heils steunt het plan van harte en we zullen het kabinet de komende tijd blijven aansporen om het zo snel mogelijk uit te voeren. Lees alles over de plannen van het kabinet op de website.

 
Desktop version:

Kijktip: Stralend Kerstfeest


Hartverwarmende verhalen van het Leger des Heils, een meerstemmig Pop Up Choir en optredens van bekende artiesten, zoals OG3NE en Berget Lewis. Dit alles komt samen in een spetterende kerstshow van de Evangelische Oproep. Het is een feest van gezamenlijkheid, muzikaliteit en energie, zonder het leed in de wereld uit het oog te verliezen.

Stralend Kerstfeest is te zien op Eerste Kerstdag op NPO 1 om 21.25 uur. Kijk je mee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten