woensdag 14 december 2022

  Compassion in World Farming

Actienieuws over de dieren

 
Koe ligt lekker in het gras
 

Er moet een einde komen aan de doorgeschoten vee-industrie. Niet alleen voor de miljarden dieren die ernstig lijden, maar ook om klimaatverandering tegen te gaan. Dat is de boodschap van meer dan 200 wetenschappers en andere beroemdheden in een brief aan de wereldleiders bij de klimaattop in Egypte. Onder andere de befaamde biologen Frans de Waal en Jane Goodall ondertekenden onze brief.

 

Bij de klimaattop lanceerden wij onze nieuwste campagne voor een omschakeling naar een duurzaam voedselsysteem en een einde aan de industriële veehouderij. Dat is noodzakelijk voor een gezonde toekomst voor dieren, mensen en de aarde.

Help jij ook mee? Teken dan nu de petitie.

 

Nieuwe dierenwet in gevaar

 
Veel varkens krap in een kooi
 

De regering heeft beloofd te werken aan een ‘dierwaardige veehouderij’. Dat klinkt mooi, maar in plaats van echte verbeteringen voor de dieren in te stellen, kiest ze ervoor om vooral te praten met de boerenlobby en andere belanghebbenden.

Bovendien wil ze een nieuwe bepaling in de Wet Dieren, die vorig jaar is aangenomen, terugdraaien. Daarin staat dat dieren niet aan hun omgeving mogen worden aangepast. Een heel belangrijke regel, want in de vee-industrie gebeurt dit massaal. Denk aan het afknippen van biggenstaartjes, zodat de dieren elkaar in de stressvolle hokken niet bijten.

Wij roepen de regering op om voet bij stuk te houden en nu werkelijk te kiezen voor een dierwaardige veehouderij, waar dieren de ruimte hebben en zichzelf kunnen zijn. Lees het opiniestuk van onze directeur.

 

Kerstkaarten en kalenders

 
wenskaarten 2022 ciwf
 

Ook dit jaar hebben we weer prachtige kerstkaarten en kalenders met dieren voor je. Leuk om vrienden en kennissen mee te verrassen. Door ze te bestellen steun je bovendien ons werk voor de dieren.

Op de wenskaarten staat een koe met haar kalf en een schattig lammetje in de sneeuw. Voor maar €5 ontvang je een set van 10 kaarten (inclusief verzendkosten).

 
kalenders 2022 ciwf
 

De jaarkalender 2023 staat helemaal in het teken van jonge dieren. Een leuk cadeau waarmee je het hele jaar aandacht geeft aan de dieren!

 

Hartelijk dank voor jouw steun.

Met vriendelijke groet,

Jade van Zon

Jade van Zon
Campagne en supporterservice

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten