dinsdag 12 oktober 2021

Leger des Heils logo

Iedereen een eigen plek


Dakloos worden wil niemand, toch overkomt het steeds meer mensen. Op dit moment hebben we in Nederland te maken met de grootste wooncrisis sinds de Tweede Wereldoorlog.

Een paar feiten: 

  • In Nederland hebben 36.000 mensen geen woonplek. En dan tellen we nog niet eens de mensen mee die ongewild bij hun ouders op zolder wonen. 
  • De kans dat je ooit in je leven dakloos aanklopt bij het Leger des Heils voor opvang is ongeveer 1 op 50: per kwartaal doen er ruim 1000 nieuwe dakloze mensen een beroep op een van onze opvanglocaties.
  • De gemiddelde Nederlander heeft 40 tot 50 dozen nodig als 'ie verhuist. De mensen die op straat belanden, komen vaak met één rugtas of doos naar de opvang.

Kapitein Harm Slomp, bestuurder van het Leger des Heils, roept het demissionaire kabinet op om nu maatregelen te nemen en woonruimte te garanderen voor het toenemend aantal dak- en thuisloze mensen. 
 
Desktop version:

Verhalen over wonen

Vier keer per jaar vertellen we over ons werk in magazine Soelaas. Je kunt nu Soelaas nummer 3 over wonen gratis thuisbezorgd krijgen. In ons blad staan verhalen van deelnemers, interessante artikelen over maatschappelijke thema's en columns van collega's.


Wonen in een Domus

Het Leger biedt woonplekken aan mensen die nergens anders terecht kunnen. “Je wordt hier geaccepteerd zoals je bent. Soms maak je fouten, maar de begeleiding is vergevingsgezind", zegt deelnemer Corry over haar Domus.

 

Maak een digitale collectebus aan


Ieder jaar hebben we een landelijke collecteweek. Dit jaar collecteren we tussen 28 november en 4 december voor het financieren van onze  buurthuiskamers.  

Voor wie niet langs de deuren kan, maar wel wil helpen is er nu de digitale collectebus! Op legerdesheils.digicollect.nl kun je jouw collectebus aanmaken en via Whatsapp of andere sociale media om donaties vragen aan familie en vrienden. Makkelijk toch?

Desktop version:

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten