zaterdag 19 februari 2022

Waarom vragen deze mensen asiel aan in Nederland en wat zou er volgens ons moeten gebeuren?

   

Waarom vragen deze mensen asiel aan in Nederland en wat zou er volgens ons moeten gebeuren?

Beste Brigitte,
Een nieuwsbrief vol liefdevolle onderwerpen! Ter ere van Internationale Vrouwendag verrassen we vrouwen in de noodopvang met een pakketje met fijne producten, waar jij een persoonlijke wens bij kunt schrijven. In een Grieks opvangkamp ontstond een prachtige romance tussen vrijwilliger Elske en vluchteling Rami. De mooie wensen die onze donateurs en sympathisanten deze winter schreven voor vluchtelingen zijn afgeleverd in azc’s. Dat leverde een hartverwarmend filmpje op. En Hazem’s liefde voor borduren is in Nederland weer opgebloeid.

Daarnaast beantwoorden we vijf prangende vragen over overlast van asielzoekers uit veilige landen en geven aan wat er volgens ons moet gebeuren. Tot slot een oproep voor wandelliefhebbers: grijp je kans en loop tijdens de Nijmeegse Vierdaagse mee voor VluchtelingenWerk en draag daarmee bij aan een betere toekomst voor vluchtelingen. 
Jouw wens voor vrouwen in de noodopvang
Internationale Vrouwendag: een mooie aanleiding om vrouwen die momenteel in de noodopvang verblijven, een hart onder de riem steken. Noodopvang is de meest uitgeklede vorm van opvang. Daarom verrast VluchtelingenWerk vrouwen in de noodopvang op 8 maart met een pakketje met fijne (gesponsorde) verzorgingsproducten. Aan ieder pakket voegen wij een wenskaart toe. Jij kunt ook jouw wens overbrengen!
Schrijf een wens voor vrouwen in de noodopvang  >
Een geborduurd verleden
Borduren deed onze columnist Hazem Darwish altijd stiekem: het kon in Syrië voor problemen zorgen. Zijn borduurwerk raakte hij alleen aan wanneer hij in zijn eentje op zijn kamer zat, de deur op slot. Na zijn vlucht stuurde zijn moeder − die wist van zijn hobby − zijn borduurwerk naar Nederland toe. 'Hazem, deze móét je afmaken,' drukte ze me op het hart. En net als vroeger zit ik weer urenlang te borduren. Maar dit keer in vreugde en liefde samen met mijn echtgenoot. Zonder te worden veroordeeld en zonder angst.'
Lees Hazems ontroerende column 
Wishing tree vol hartverwarmende wensen
Deze winter lieten honderden mensen lieve wensen voor vluchtelingen achter in de wishing tree. Deze wensen drukten we af op posters die een prominente plek kregen op alle azc's en noodopvanglocaties. Onze ambassadeur Mo Hersi hing de posters op in azc Leersum en maakte een praatje met de bewoners. Wij filmden de reacties van bewoners.
Mustafa: ‘Dit geeft mij veel moed’
Asielzoekers uit veilige landen en overlast
Je kent ze vast, de berichten over overlast van asielzoekers uit zogenoemde 'veilige landen'. We krijgen er veel vragen over bij VluchtelingenWerk. Waarom vragen deze mensen asiel aan in Nederland, waar komen ze vandaan en wat zou er volgens ons moeten gebeuren? We zetten vijf prangende vragen over de overlast en asielzoekers uit veilige landen op een rij. 
Wat vindt VluchtelingenWerk?
Lang leve de liefde!​​​​​​​
Verliefd worden in een Grieks vluchtelingenkamp? Ja, dat kan! Vijf jaar geleden kwamen de Nederlandse Elske en Syrische Rami rond dezelfde tijd aan in het Griekse vluchtelingenkamp Katsikas: Elske als gemotiveerde vrijwilliger, Rami als gedeprimeerde bewoner. Hoewel hun wegen al snel kruisten, duurde het wel even voordat Cupido zijn pijlen schoot
► Rami: 'Iedereen om ons heen zag dat er iets opbloeide tussen ons, behalve wij!' 
Nijmeegse Vierdaagse: wandelen voor vluchtelingen
Wil jij op een sportieve manier bijdragen aan het opbouwen van een nieuwe toekomst voor vluchtelingen in Nederland? Dat kan tijdens de Nijmeegse Vierdaagse van 19 t/m 22 juli. Loop mee voor VluchtelingenWerk en laat je sponsoren door jouw vrienden en familie. Met elke stap die jij straks zet, laat je zien dat vluchtelingen op jou kunnen rekenen! Vergeet niet je aan te melden, de inschrijving voor de Vierdaagse is deze week al gestart.
Wandel mee en ontvang een actiepakket ​​​​​​​ >
PS Stem jij met je hart op 16 maart!
Weet jij al op welke partij je gaat stemmen tijdens de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen? Hopelijk neem jij de belangen van vluchtelingen mee in jouw keuze. Houd je mailbox in de gaten want binnenkort sturen we je een mail met onze standpunten die jou kunnen helpen vluchteling-vriendelijk te stemmen!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten