woensdag 23 februari 2022

Hoe zit het eigenlijk met die Bossenwet? 🤔

 

Het wetsvoorstel is er! Maar…

© Greenpeace
Beste Brigitte,

Allereerst: dankjewel! Want eerder ben jij samen met ons in actie gekomen voor de bescherming van onze belangrijke ecosystemen. Om met goed nieuws te beginnen: dankzij 1,2 miljoen petitie-tekenaars in Europa ligt er een wetsvoorstel voor een Bossenwet. Deze wet zou de natuurverwoesting veroorzaakt door de massale handel in producten als soja en palmolie moeten stoppen.

Nog niet goed genoeg :(

Dan het slechte nieuws. Door een aantal flinke gaten in het wetsvoorstel wordt lang niet alle natuurverwoesting gestopt. Een aantal cruciale ecosystemen blijven onbeschermd en ook zijn mensenrechten onvoldoende verankerd. Gelukkig is de wet nog niet definitief en hebben we nog tijd om hier invloed op uit te oefenen.

Doe je mee? ✊🏼

Samen hebben we er al voor gezorgd dat dit wetsvoorstel er überhaupt is gekomen. En dat is echt wel geweldig te noemen. De EU-ministers overtuigen om het voorstel te verbeteren, gaat ons óók lukken. Hoe? Door Christianne Van der Wal erbij te betrekken, onze minister voor Natuur en Stikstof. Zij is in Nederland verantwoordelijk voor deze wet. Stuur jij haar ook een e-mail?
Ja, ik doe mee!

Save the date: webinar over bossen op 10 maart

Op donderdag 10 maart organiseren we een webinar. Samen met onze politieke campaigner Arabella Bosscher, vertel ik je alles over ontbossing, de bossenwet en wat wij doen om die kostbare natuur te beschermen. Ook heb je de mogelijkheid om vragen te stellen. Ben jij erbij?
Ja, ik meld me aan


Met vriendelijke groet,

Sigrid Deters 
Campagneleider Bossen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten