woensdag 23 februari 2022

E-mail in browser openen

 
 
247 mensen in nood gered op de Middellandse zee
 
Reddingswerkers van het Rode Kruis en SOS Mediterrannee hebben een aantal zenuwslopende acties achter de rug op de Middellandse Zee. Met het reddingsschip Ocean Viking pikten ze maar liefst 247 migranten op die in de problemen waren gekomen. Onder hen waren 52 minderjarigen zonder ouders of verzorgers.
 
Alles over deze hulpactie Pijltje
 
 
 
 
Haïti een halfjaar na de verwoestende aardbeving – Hoe gaat het nu?
 
Op zaterdag 14 augustus veranderde het leven op Haïti binnen een paar seconden volledig. Bij een aardbeving met een kracht van 7.2 op de schaal van Richter kwamen meer dan 2.200 mensen om het leven en werden duizenden huizen in puin gelegd. Hoe is het een halfjaar later op Haïti en welke hulp is door het Rode Kruis verleend?
 
Rode Kruiser Joséphine vertelt Pijltje
 
 
 
   
 
 
Oproep Oost-Oekraïne: spaar de watervoorziening
 
 
 
De watervoorziening in Oost-Oekraïne is de afgelopen dagen beschadigd geraakt tijdens gevechten. Gevaarlijk, want meer dan een miljoen mensen zijn er afhankelijk van. Daarom roepen we op om de watervoorziening te sparen.
 
 
  Lees onze oproep Pijltje  
 
 
   
 
 
“De honger in Afghanistan is onbeschrijfelijk” 
 
 
 
Zo vertelt Nienke Boskma, die de afgelopen maanden in Afghanistan werkte voor het Internationale Rode Kruis (IFRC). “Deze mensen helpen onmiddellijk hulp nodig.” Benieuwd op welke manieren we hen helpen?
 
 
  Je leest het hier Pijltje  
 
 
 
 
 
Veilig terug naar kantoor
 
Nietje in je vinger, een duikvlucht van de trap of je verslikken in de verjaardagstaart van je collega. Levensgevaarlijk, dat kantoorleven. Met deze vijf EHBO-tips keer jij veilig terug naar je werkplek.
 
 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten