woensdag 25 mei 2022

Dit zijn de winnaars van de Kinderjury 2022

 

Dit zijn de twee beste boeken volgens kinderen

Dit zijn volgens kinderen
de twee beste boeken

Wat is het beste boek? Dat bepalen kinderen zelf. Alle kinderen in Nederland van 6 t/m 12 jaar vormen samen de Kinderjury. Dit jaar kwam er een recordaantal stemmen binnen, meer dan 50.000 kinderen stemden op hun favoriete boek!

Het beste boek in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar:

  • De magische halsband - Thomas van Grinsven & Rutger Vink

Het beste boek in de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar:

  • Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken – Kevin Hassing

De prijzen werden uitgereikt op de eerste editie van Het Grote Kinderjury Feest dat door CPNB en DPG Media werd georganiseerd.
 
Dit is de NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar!

Dit is de NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar!

Toos van den Beuken van Bibliotheek Helmond-Peel is NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar 2022. Zij werd verrast met dit nieuws tijdens een online uitzending van NBD Biblion. De jury noemt Toos van den Beuken ‘een duizendpoot, onvermoeibaar en deskundig’.

De titel NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar is de prijs voor de meest bevlogen jeugdspecialist van Nederland. De winnaar neemt naast deze titel ook een geldprijs van €500 in ontvangst, te besteden aan een project binnen de bibliotheek dat de jeugdafdeling ten goede komt.

Lees de winnende boeken digitaal

Lees de winnende boeken digitaal

Wist je dat je de boeken van de Kinderjury Tiplijst ook op je telefoon of tablet kunt lezen? Met de gratis app van de Bibliotheek kun je direct e-books en luisterboeken lezen. Download de online Bibliotheek-app via de app store. Zo heb je je boeken altijd bij je!

Lid worden is bijna altijd gratis voor iedereen onder de 18 jaar. Ga naar de lokale bibliotheek, vul een paar formuliertjes in en hoppa een wereld vol boeken gaat voor je open!

Volg de Kinderjury

Website
 
Instagram
 
Facebook
 
Twitter
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten