woensdag 25 mei 2022

  F

De toekomst van deze bewoners is in gevaar

© Marten van Dijl / Greenpeace
Beste Brigitte,

Bloemendaal wordt ernstig bedreigd door de klimaatcrisis, maar de overheid grijpt niet in om de inwoners te beschermen. Waarom niet? Omdat het in werkelijkheid niet over Bloemendaal, maar over het Caribische eiland Bonaire gaat. Deze gemeente van Nederland wordt aan zijn lot overgelaten. Onacceptabel, wat Greenpeace betreft. Dus komen we in actie.
Ik lees graag meer

Pal aan zee

Bonaire, een bijzondere gemeente van Nederland, ligt midden in de gevarenzone van de klimaatcrisis. De stijgende zeespiegel kan directe gevolgen hebben voor de 23.000 Bonairianen die het eiland hun thuis noemen. De hoofdstad Kralendijk, waar veel mensen wonen en werken, ligt pal aan zee. Het wereldberoemde koraalrif voor de kust, dat het eiland als golfbreker beschermt tegen het water, sterft af.


De Nederlandse overheid moet Bonaire beschermen

Je zou denken dat de overheid in opperste staat van paraatheid is, want Bonairianen zijn burgers van Nederland. De overheid heeft echter amper plannen om Bonaire en zijn inwoners te beschermen. Zelfs studies naar de impact van de klimaatcrisis op het eiland zijn er nauwelijks. Vreemd toch? Greenpeace heeft daarom een Nederlandse universiteit opdracht gegeven om onderzoek te doen naar de exacte gevolgen en gevaren van klimaatverandering op Bonaire.


Dit verhaal moet gehoord worden

We gaan de overheid wijzen op haar plicht om Bonaire te beschermen. Hoe, wat en wanneer? Daarvan houden we je natuurlijk op de hoogte, via e-mail en onze sociale media. In de tussentijd hebben we dit artikel voor je met daarin alles wat we nu al weten over de impact van klimaatverandering op Bonaire. Want wij vinden dat dit verhaal gehoord moet worden. Jij ook?

Lees het hele verhaal

Ja, ik wil meer weten


Met vriendelijke groet,

Dewi Zloch 
Campagneleider Klimaat & Energie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten