vrijdag 3 december 2021

Steun onze buurthuiskamers, doneer nu

 Leger des Heils logo

Steun onze buurthuiskamers, doneer nu


Deze week gaan 20.000 vrijwilligers de straat op om te collecteren voor ons buurtwerk. Het Leger des Heils heeft door heel Nederland zo'n 120 buurthuiskamers. Mensen kunnen er terecht voor een kopje koffie en een goed gesprek, maar ook voor een spelletje, een maaltijd of bijvoorbeeld tweedehands kleding. Het zijn echt huiskamers van de buurt. Het doel van de buurthuiskamer is om mensen uit een sociaal isolement te halen of dit isolement te voorkomen. Zeker voor mensen met minder te besteden is de buurthuiskamer soms echt een vangnet.

Onze buurthuiskamers worden volledig gefinancierd vanuit giften. Daarom is de bijdrage van deze collecteweek ook zo belangrijk - het voortbestaan van de buurthuizen hangt ervan af. 

Strijd jij ook mee tegen eenzaamheid? Geef dan aan de collectant deze week of doneer digitaal.

 
Desktop version:

Teken de petitie tegen mensenhandel


Je hebt hem misschien al voorbij zien komen: de afgelopen maanden riep het Leger des Heils op om een petitie te ondertekenen. Met deze petitie willen we samen met andere organisaties de Tweede Kamer oproepen om de Wet Duurzaam en Verantwoord Ondernemen aan te nemen. Waarom? Betere wetgeving op dit gebied voorkomt en beschermt slachtoffers van arbeidsuitbuiting en mensenhandel.

Morgen bieden we de petitie aan Tweede Kamerleden aan. De Kamer gaat op korte termijn beslissen over deze wet, die is voorgesteld door de ChristenUnie, Groenlinks, Partij van de Arbeid en SP. 

Wil je ook meestrijden tegen mensenhandel? Teken dan op het nippertje onze petitie!

 

Verhalen over buurtwerk

Wil je meer weten over wat er nu precies gebeurt in de buurthuiskamer? We hebben een paar mooie verhalen voor je, bijvoorbeeld hoe Marco zijn buurthuiskamer in beweging kreeg in coronatijd.


Actie op het Malieveld voor woonruimte daklozen

Op 2 november maakte het CBS bekend dat er nog steeds 32.000 mensen in Nederland dak- en thuisloos zijn. Een groot onrecht, vindt het Leger des Heils. Daarom voerden we actie op het Malieveld.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten