woensdag 8 december 2021

rode kruis

 

 
 
Geachte mevrouw Flint,

Ze maakten diepe indruk op mij: de overstromingen deze zomer in Limburg, Duitsland en België. Kolkende watermassa’s, instortende huizen, doden en gewonden, mensen die hun bezittingen zien wegspoelen... deze keer was het niet ver weg, maar heel dichtbij.

Extreem weer komt steeds vaker voor, in Nederland en daarbuiten. In ons veranderende klimaat zien we meer hittegolven, meer bosbranden en heftigere overstromingen. 2021 telt tot nu toe al meer dan 300 natuurrampen. Daarvan haalde maar een enkele het nieuws, zoals de aardbeving in Haïti. Van de meeste hoor je niets. Maar ze maken miljoenen mensen afhankelijk van noodhulp.

Zo is Zuid-Soedan voor het derde jaar achtereen getroffen door zware overstromingen. Het water verwoest huizen, gebouwen en oogsten. Grote aantallen mensen slaan op de vlucht. Zuid-Soedan en heel Oost-Afrika leden deze zomer al onder een enorme sprinkhanenplaag. In Kenia zorgt juist uitzonderlijke droogte ervoor dat ruim twee miljoen mensen te weinig eten hebben. Daar is snel voedselhulp nodig.

 
 
 
   
 
 
Voedselpakket voor een gezin (4 personen) voor een maand
 
 
  Doneer €35 Pijltje  
 
 
   
 
 
Noodonderdakpakket met o.a. zeil, touw, hamer, zaag en spijkers
 
 
  Doneer €60 Pijltje  
 
 
   
 
 
Hygiënekit met o.a. tandpasta, zeep en toiletpapier (5 gezinnen)
 
 
  Doneer €75 Pijltje  
 
 
 
Meer natuurgeweld betekent dat ook meer mensen hulp van het Rode Kruis nodig hebben: voedsel, schoon drinkwater, onderdak, medische en psychologische zorg. Van Zuid-Limburg tot Zuid-Soedan staan hulpverleners van het Rode Kruis klaar om te helpen. Maar ook jij bent nodig om al die hulp te kunnen blijven geven. Steun jij ons vandaag met een gift?
 
Doneer nu
 
Met vriendelijke groet,

Marieke van Schaik
Algemeen directeur

P.S. Iedereen blijven helpen als natuurgeweld toeneemt is niet vanzelfsprekend. Jouw steun is onmisbaar en ook kleine bijdragen zijn welkom. Dank voor je gift!
 

 
Het Nederlandse Rode Kruis  

Steun met een gift

E-mail in browser openen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten