donderdag 25 maart 2021

Boekenweek / Week vol boeken

 

Het voorwoord van de Boekenweek
In deze nieuwsbrief: Anna Enquist en Karin Amatmoekrim worden aan de tand gevoeld met dilemma's tijdens Het voorwoord van de Boekenweek Live, 20 mooie boekentips bij het Boekenweekthema Tweestrijd, luister naar de podcast van Het voorwoord Live en nog meer leestips van boekverkopers en lezers!
Anna Enquist en Karin Amatmoekrim
Het voorwoord van de Boekenweek Live:
Anna Enquist en Karin Amatmoekrim
Morgen om 19.00 uur tijdens Het voorwoord Live zijn Anna Enquist en Karin Amatmoekrim te gast. Anna Enquist is al tientallen jaren een belangrijke stem in het literaire landschap. Naast haar werk als psychoanalytica schrijft ze poëzie en proza. Onlangs verscheen van haar hand de essaybundel Tegenwind (2020). Karin Amatmoekrim heeft zich ontpopt tot een literaire alleskunner. Ze schreef romans, columns, een scenario voor een stripverhaal en werkt momenteel aan een biografie van Anil Ramdas. Enquist en Amatmoekrim praten onder andere over Suske en Wiske en over hoe het schrijverschap je door donkere periodes heen kan helpen.
Steun je boekhandel met een tas
Op zoek naar een nieuw boek?
Bekijk de Top 20 Tweestrijd, de mooiste boeken bij het Boekenweekthema Tweestrijd. Samengesteld door een onafhankelijk comité van boekhandelaren. Wat wordt jouw volgende boek?
Podcast
Elke donderdag een nieuwe podcast
De uitzendingen van Het voorwoord van de Boekenweek Live zijn nu ook terug te luisteren als podcast via Spotify. Luister ze terug tijdens een wandeling, of thuis op de bank, en laat je inspireren door o.a. Ronald Giphart, Simone Atangana Bekono, Esther Gerritsen en Mano Bouzamour. Elke donderdag om 20.00 uur een nieuwe aflevering, 20 in totaal. Volg ons op Spotify om geen aflevering te missen!
Het voorwoord van de Boekenweek live
Zoek evenementen bij jou in de buurt
Zin in een online boekenclub of literair interview? In de literaire agenda vind je evenementen, boekpresentaties en lezingen, zowel online als in boekhandels en bibliotheken bij jou in de buurt.
Leestips van boekverkopers en lezers
Leestips van boekverkopers en lezers
Tijdens Het voorwoord van de Boekenweek tippen we je graag Nederlandse en Vlaamse auteurs, om kennis mee te maken of ter afwisseling. Op lezerscommunity Hebban vind je dagelijks lees verder-tips van een boekverkoper én het Hebban team.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten