dinsdag 3 mei 2016

TTIP / Greenpeace




Beste Brigitte,

Maandagochtend om 11.00u publiceert Greenpeace Nederland geheime documenten van de TTIP-onderhandelingen. Als ik in één zin moet opsommen wat blijkt uit de 248 pagina’s: alles wat miljoenen mensen vreesden over het handelsverdrag van de EU en VS is waar. Het m
Wij sommen de meest zorgwekkende punten voor je op:
» Uit de documenten blijkt dat big business een flinke vinger in de pap heeft in de onderhandelingen. Bestaande regelgeving bedoeld om het milieu en consumenten zoals jij en ik te beschermen, dreigt te verdwijnen.
» Terwijl eind vorig jaar in Parijs afspraken zijn gemaakt om de klimaatcrisis te bestrijden, voorspellen de gelekte documenten weinig goeds op dat vlak. Zo is het niet mogelijk de import van CO2-intensieve brandstoffen zoals teerzandolie aan banden te leggen. Dit raakt niet alleen Europa en de VS, maar ook de miljoenen mensen die al dagelijks te maken hebben met de gevolgen van klimaatverandering.
» Meer over wat er in de geheime documenten staat, lees je hier.

Waarom we deze documenten publiek maken
Jij en de andere 800 miljoen burgers in de EU en VS hebben het recht om te weten wat er in achterkamertjes in Brussel en New York wordt besloten. Greenpeace Nederland brengt de documenten naar buiten zodat er een open en democratisch debat kan plaatsvinden over belangrijke onderwerpen die ons allemaal aangaan.
Milieu, klimaat en voedselveiligheid worden op het spel gezet.
    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten