dinsdag 24 mei 2016

Duurzame tonijn / Greenpeace

De echte prijs van een blikje tonijn

Het gaat slecht met de tonijn. Dat verwoesting en hebzucht de tonijnindustrie beheersen, maakt de situatie alleen maar erger. Voor de miljardenverkoop van blikjes tonijn worden oceanen uitgeput, bedreigde vissoorten gevangen en vissers uitgebuit. Middelpunt in dit niet-zo-fijne-tonijn-verhaal is Thai Union.

Waarom is Thai Union zo fout?

Thai Union, het grootste tonijnbedrijf ter wereld, is het moederbedrijf van grote merken als John West en is het schoolvoorbeeld van deze losgeslagen industrie. De tonijngigant staat wereldwijd verwoestende vismethoden toe die, naast tonijn, ook haaien, marlijnen en jonge tonijn aantrekt, vangt en doodt. Daarnaast betrapten we Thai Union in Zuid-Oost Azië op arbeids- en mensenrechtenschendingen. Van gedwongen arbeid tot moderne slavernij.

Wat wil Greenpeace?

Wij roepen Thai Union op zijn vismethoden wereldwijd te verduurzamen en uitbuiting van arbeiders te stoppen. En zo leiderschap te tonen om de tonijnindustrie ten goede te veranderen en deze eerlijk, duurzaam en veilig te maken. Nu en voor de generaties na ons.

Wat kun jij doen?

Sluit je aan bij onze internationale campagne. Samen kunnen we Thai Union overtuigen. Samen maken we het verschil.Teken voor duurzaame tonijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten