vrijdag 13 mei 2016

De Groene Amsterdammer / Artsen zonder grenzen

Beste lezer,

Normaal gesproken verstuurt De Groene Amsterdammer geen nieuwsbrieven van derden. In deze tijd, waarin zoveel mensen in conflictgebieden hulp nodig hebben, maken wij een uitzondering voor Artsen zonder Grenzen.

Met vriendelijke groet,
Pieter Elshout
Directeur/uitgever De Groene Amsterdammer


‘Onmacht omzetten in positieve actie’
Verschil maken door te handelen. Daar staat Artsen zonder Grenzen voor. Al sinds haar oprichting in 1984. Maar het aantal crisissituaties lijkt alleen maar toe te nemen. En lijken heviger én complexer te worden. Welk verschil kan Artsen zonder Grenzen nog maken? En hoe houd je dat vol? Oprichter Jacques de Milliano: ‘Met noodhulp kun je de onmacht en machteloosheid omzetten in positieve actie. Als we dat kunnen overdragen aan de volgende generatie, is dat mooi.’
Hoe neutraal is Artsen zonder Grenzen?
Artsen zonder Grenzen geeft medisch hulp aan mensen in nood én spreekt zich uit over misstanden die zij in haar werk tegenkomt. Zo schrikt Artsen zonder Grenzen niet terug voor stevige uitspraken als humanitaire waarden in de knel komen. Bijvoorbeeld als het gaat om het lot van vluchtelingen. Maar is dat niet in strijd met hun neutraliteit?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten