zaterdag 7 mei 2016

Al ruim twee jaar vechten we tegen het vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten (TTIP), en tussen de Europese Unie en Canada (CETA)

Meld je aan als foodwatch-donateur!
Lieve foodwatcher,
Al ruim twee jaar vechten we tegen het vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten (TTIP), en tussen de Europese Unie en Canada (CETA). En net zo lang worden we door het bedrijfsleven en andere voorstanders van TTIP bespot en bestempeld als "tegenstanders van vrijhandel”, “paniekzaaiers”, en “anti-Amerikaans”. Hierover willen we heel duidelijk zijn: nee, we zijn niet tegen handel, we zijn niet anti-Amerika, en we zijn zeer zeker geen paniekzaaiers. We zijn gewoon diep bezorgd, omdat CETA en TTIP een grote bedreiging vormen voor onze democratie, voor de consument en de volksgezondheid!

Gelekte TTIP documenten
Afgelopen maandag bleken onze zorgen terecht. Greenpeace maakte geheime TTIP teksten openbaar die laten zien dat de garanties die we krijgen van Minister Ploumen en de Europese Commissie, lang niet zo hard zijn als ze lijken. Beloftes over de bescherming van de voedselveiligheid, het weren van chemische stoffen en het voorkomen van schadeclaims door buitenlandse bedrijven halen soms zelfs de onderhandelingstafel niet eens!

Daarnaast blijkt uit de gelekte teksten dat het bedrijfsleven bij de TTIP-onderhandelingen aan tafel zat en vergaande invloed heeft. Het doel? In het grootste geheim hoogwaardige standaarden (in zowel de VS als de EU) te ondermijnen om de winsten van grote bedrijven te stimuleren. Dat zal ten kosten gaan van voedselveiligheid, consumentenbescherming en de democratie in zowel de VS als de EU. De teksten laten zien: dit is niet een verhaal van handel vs. standaarden, of van Europa vs. Amerika. Dit gaat om de belangen van grote bedrijven tegen ons allemaal.

Dat vinden wij schandalig, en daarom vragen wij uw steun in onze strijd tegen TTIP. Word foodwatcher, en help ons druk op de overheid uit te oefenen met een steeds groter achterban van betrokken burgers en consumenten! Steun foodwatch!
 
>> Ja, ik meld me aan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten