vrijdag 14 maart 2014

wegen in het Otterlose Bos/ uitspraak

Persbericht gemeente Ede:

Rechtbank Gelderland stelt gemeente en Otterlo’s belang in het gelijk
Boveneindseweg blijft openbaar.

De Boveneindseweg in Otterlo en de andere wegen in het Otterlose Bos worden niet aan de openbaarheid onttrokken. Dit vloeit voort uit een uitspraak van de  Rechtbank Gelderland.

Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe had de gemeenteraad van Ede op 23 december 2011 verzocht het deel van de Boveneindseweg dat door het Otterlose bos loopt en de overige wegen in het bos, aan de openbaarheid te onttrekken. De Stichting, eigenaar van het Otterlose bos, wil dit bos binnen de rasters van het park brengen. De gemeenteraad heeft dat verzoek op 28 juni 2012 afgewezen. Het park heeft tegen die beslissing administratief beroep aangetekend bij gedeputeerde staten van de provincie Gelderland. Op 12 april 2013 heeft de Commissie Administratieve Geschillen van de provincie Gelderland dat beroep gegrond verklaard. De gemeenteraad van Ede, de vereniging Otterlo’s Belang en de samenwerkende Recreatiebedrijven Otterlo  hebben tegen dat besluit beroep aangetekend bij de Rechtbank Gelderland. Op 11 maart 2014 heeft de Rechtbank dat beroep gegrond verklaard en het besluit van 12 april 2013 vernietigd.

Dit betekent dat Gedeputeerde Staten van Gelderland nu een nieuw besluit moeten nemen, waarin zij rekening houden met de overwegingen van de rechtbank. Daardoor blijft de Boveneindseweg en de overige wegen in het bos – en daarmee het Otterlose bos - tot nader orde openbaar toegankelijk.

Tegen de uitspraak is hoger beroep mogelijk bij de Raad van State

Met vriendelijke groet,

Monique de Rooij
Secretaris Otterlo’s Belanghttp://www.otterlosbelang.nl/images/logo%20otterlos%20belang-kl.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten