Deze week bij Arie de Winter in Oostvoorne de eerste oogst van Cavolo Nero (zwarte kool). Een bijzonder mooie bladgroente om te zien vol met vitamines. De smaak kennen wij nog niet, dus dat gaan we volgende week ontdekken. Het wordt rauw gegeten, geroerbakt of gekookt. Cavolo Nero is een oud gewas dat eeuwen geleden al geteeld werd. Het is een aantal jaren geleden opnieuw over gekomen uit Italië en wordt bij Arie de Winter op kleine schaal geteeld.
even (3 weken) in Nieuw Zeeland / 3 weeks (only!) in New Zealand / 3 semaines seulement (hélàs!) en Nouvelle Zélande!.... en dan / nu alles en nog wat / des choses et d'autres ensuite / allerlei dann bzw. jetzt / other things which now matter (to me!)
woensdag 7 november 2012
Bio aan zee week: brandrode runderen en zwarte kool!
Deze week bij Arie de Winter in Oostvoorne de eerste oogst van Cavolo Nero (zwarte kool). Een bijzonder mooie bladgroente om te zien vol met vitamines. De smaak kennen wij nog niet, dus dat gaan we volgende week ontdekken. Het wordt rauw gegeten, geroerbakt of gekookt. Cavolo Nero is een oud gewas dat eeuwen geleden al geteeld werd. Het is een aantal jaren geleden opnieuw over gekomen uit Italië en wordt bij Arie de Winter op kleine schaal geteeld.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten