zaterdag 24 november 2012

Cavolo nero/ Toscaanse kool/ Zwarte kool/ Palmkool


Cavolo Nero pastasaus
450 g cavolo nero
6 knoflookteentjes
250 ml slagroom
parmezaanse kaas
zout, peper
De nerven van de bladeren verwijderen (zoals bij boerenkol) en de bladeren cca 5 min koken in gezouten water. Laten uitlekken. Knoflook pellen en samen met de slagroom 10 min zachtjes koken. Kool pureren samen met slagroom. Saus opwarmen en op smaak brengen met geraspte parmezaanse kaas, zout en peper. Serveren bij (verse) eierpasta, bv. tagliatelle of pappardelle.

Salsa verde met cavolo nero
200 g cavolo nero (of ander bladkool, soms gebruik ik “Red Ursa”)
2 teenjes knoflook
sap en geraspte schil van een onbespoten citroen
3 eetlepels gehakte kappertjes
3 eetlepels gehakte agurkjes
3 eetlepels gehakte sjalotjes
3 eetlepels gehakte olijven
3 eetlepels gehakte peterselie
mascarpone
De nerven van de bladeren verwijderen en de bladeren met knoflook cca 5 min koken in gezouten water. Laten uitlekken en vocht eruit persen. Alles hakken en mengen met de rest van de ingredienten. Op smaak brengen met zout en peper. Smeren op geroosterd brood of serveren met pasta met wat olijfolie en parmezaanse kaas.
Cavolo nero

Geen opmerkingen:

Een reactie posten