dinsdag 27 november 2012

Rugzaktoerist bezoekt alle landen en pakt wereldrecord

27/11/12, 10:43  − bron: The telegraph
© AFP. Graham Hughes bij zijn laatste scalp: Zuid Soedan.
Per bus, trein en boot heeft Graham Hughes als eerste mens alle 'landen' van de wereld  (193 landen aangesloten bij de VN en een aantal andere staten, zoals Vaticaan-Stad en de Palestijnse gebieden) in een hoog tempo bezocht.
Het avontuur dat voor de 33-jarige rugzaktoerist op Nieuwjaarsdag 2009 begon, eindigde gisteren in Zuid-Soedan na exact 1.426 dagen. Bovendien klaarde de Brit deze klus zonder te vliegen.

Uiteraard waren er ook heel wat hoogtepunten zoals de lancering van de laatste spaceshuttle in Florida, zwemmen in een idyllisch meer vol kwallen en dansen met lokale stammen op Papoea Nieuw-Guinea.

Hughes' reis kostte hem gemiddeld 12,35 euro per dag. De Brit zamelde tijdens zijn avontuur trouwens geld in voor de liefdadigheidsorganisatie Water Aid. Ook nu de rugzaktoerist zijn missie heeft volbracht, is hij niet van plan om met het vliegtuig terug naar huis te vliegen. Hij zal met de bus nog heel Afrika doorreizen om vervolgens de boot te pakken naar Dublin. De recordhouder hoopt met kerst terug in Liverpool te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten