woensdag 10 oktober 2012

van Bio aan Zee, een recept met chicoria



Pasta met chicoria

Voor 4 personen

400 gram spaghetti of pasta naar keuze
± 500 gram chicoria
1 gedroogd Chilipepertje gehakt
3 anjovisfilets
2 teentjes knoflook
5 eetlepels olijfolie
75 gram geraspte Parmezaanse kaas
Zwarte olijven (eventueel)

Was de chicoria goed en snijdt het grof. Kook het in voldoende water met wat zout voor ongeveer 15 min. of tot de dikkere stukjes zacht zijn. Overdoen in vergiet.
Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti. In een grote pan of wok de olie verwarmen op niet al te hoog vuur (anders wordt de knoflook bitter) en hier de grof gehakte  knoflook aan toevoegen met de ansjovis en het chilipepertje. Voeg na een paar minuten de chicoria toe en laat het nog 10 minuten zachtjes doorkoken. Doe de spaghetti in het kokende water en kook dit ± 5 minuten tot het “half” gekookt is. Voeg de pasta bij het chicoriamengsel (bewaar het pastawater) en roer alles goed door.
Nu steeds een scheutje voor scheutje pastawater bij het mengsel roeren (zoals bij risotto) tot het vocht opgenomen is.
Als de spaghetti bijna gaar is de geraspte kaas toevoegen, klein beetje achter houden, en goed roeren.
Zo krijg je een romige saus. Naar smaak eventueel wat zout toevoegen en opdienen met de achtergehouden geraspte kaas erover gestrooid.
Eventueel wat in ringetjes gesneden zwarte olijven erover strooien.

N.B. Met een korte pasta is het waarschijnlijk makkelijker koken/roeren.

Pasta met chicoria

Geen opmerkingen:

Een reactie posten