Pasta met chicoria
Voor 4 personen
400 gram spaghetti of pasta naar keuze
± 500 gram chicoria
1 gedroogd
Chilipepertje gehakt
3 anjovisfilets
2 teentjes
knoflook
5 eetlepels olijfolie
75 gram geraspte
Parmezaanse kaas
Zwarte olijven (eventueel)
Was de
chicoria goed en snijdt het grof. Kook het in voldoende water met wat zout voor
ongeveer 15 min. of tot de dikkere stukjes zacht zijn. Overdoen in vergiet.
Breng een
pan water aan de kook voor de spaghetti. In een grote pan of wok de olie
verwarmen op niet al te hoog vuur (anders wordt de knoflook bitter) en hier de
grof gehakte knoflook aan toevoegen met
de ansjovis en het chilipepertje. Voeg na een paar minuten de chicoria toe en
laat het nog 10 minuten zachtjes doorkoken. Doe de spaghetti in het kokende
water en kook dit ± 5 minuten tot het “half” gekookt is. Voeg de pasta bij het
chicoriamengsel (bewaar het pastawater) en roer alles goed door.
Nu steeds
een scheutje voor scheutje pastawater bij het mengsel roeren (zoals bij
risotto) tot het vocht opgenomen is.
Als de
spaghetti bijna gaar is de geraspte kaas toevoegen, klein beetje achter houden,
en goed roeren.
Zo krijg je
een romige saus. Naar smaak eventueel wat zout toevoegen en opdienen met de
achtergehouden geraspte kaas erover gestrooid.
Eventueel wat
in ringetjes gesneden zwarte olijven erover strooien.
N.B. Met
een korte pasta is het waarschijnlijk makkelijker koken/roeren.
Pasta met chicoria
Geen opmerkingen:
Een reactie posten