zaterdag 6 oktober 2012

Honingkoekjes gebakken vandaag



Honingkoekjes bakkenhoningkoekjes

  1. Oven voorverwarmen op 175 graden.
     
  2. Doe de honing, reuzel (of de boter) en suiker in een pot op een laag vuur en roer totdat de suiker is opgelost. Laat afkoelen.
     
  3. Meng het ei, vanille extract, en de kruiden door elkaar met de kloppers en roer of klop onder het afgekoelde honing-mengsel.
     
  4. Roer of klop nu langzaam de bloem doorheen het honing-mengsel tot een koekjes deeg dat dun genoeg is om traag maar zeker van uw lepel kan druipen.
Als u liever met de hand bolletjes draait:
-ofwel laat u het koekjes deeg verder afkoelen in de ijskast
-ofwel voegt u net genoeg bloem toe tot het koekjes deeg vast genoeg is om met de hand te bewerken.
  1. Neem een theelepel en laat het koekjes deeg elke 5 cm op een met bakpapier bedekte bakplaat vallen.(of rol balletjes van ongeveer 2 cm en druk ze een beetje plat).
     
  2. Bak de honingkoekjes in de oven goudkleurig tot lichtbruin, een 14 tot 15 tal minuten. Krokant van buiten en indien gewenst, nog een beetje zacht van binnen.
    Een kortere baktijd geeft een soort van peperkoek koekje en een langere baktijd geeft een lekker krokant honingkoekje.

  3. Strooi wat bloemsuiker op de honingkoekjes alvorens te serveren.   www.koekjesbakken.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten