Honingkoekjes bakken
- Oven voorverwarmen op 175
graden.
- Doe de honing, reuzel (of de
boter) en suiker in een pot op een laag vuur en roer totdat de suiker is
opgelost. Laat afkoelen.
- Meng het ei, vanille extract,
en de kruiden door elkaar met de kloppers en roer of klop onder het
afgekoelde honing-mengsel.
- Roer of klop nu langzaam de bloem doorheen het honing-mengsel tot een koekjes deeg dat dun genoeg is om traag maar zeker van uw lepel kan druipen.
Als u liever met de hand bolletjes draait:
-ofwel laat u het koekjes deeg verder afkoelen in de
ijskast
-ofwel voegt u net genoeg bloem toe tot het koekjes deeg vast genoeg is om met de hand te bewerken.
-ofwel voegt u net genoeg bloem toe tot het koekjes deeg vast genoeg is om met de hand te bewerken.
- Neem een theelepel en laat het koekjes
deeg elke 5 cm op een met bakpapier bedekte bakplaat vallen.(of rol
balletjes van ongeveer 2 cm en druk ze een beetje plat).
- Bak de honingkoekjes in de oven
goudkleurig tot lichtbruin, een 14 tot 15 tal minuten. Krokant van buiten
en indien gewenst, nog een beetje zacht van binnen.
Een kortere baktijd geeft een soort van peperkoek koekje en een langere baktijd geeft een lekker krokant honingkoekje. - Strooi wat bloemsuiker op de honingkoekjes alvorens te serveren. www.koekjesbakken.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten